0

DUTCH LUXURY DESIGN KUNSTCATALOGUS - Wintereditie 2023

Kunstcatalogus | 2 DUTCH LUXURY DESIGN 10 JAAR Dutch Luxury Design in een veranderend landschap Wij bestaan dit jaar 10 jaar! In die 10 jaar hebben wij verschillende veranderingen in de kunstmarkt meegemaakt en onze rol als kunstagentschap ontwikkeld. Onze missie is om kunstenaars te ondersteunen met hun marketing en carrière en met het creëren van kansen voor het verkopen van hun kunst op de (inter)nationale markt en om kunstliefhebbers en -verzamelaars een unieke portfolio hedendaagse kunst te bieden. Wij blijven innoveren en afstemmen op de ontwikkelingen in de kunstmarkt. Wij zien de afgelopen jaren de interactie op onze website enorm toenemen. Door verandering van koopgedrag oriënteert men zich immers eerst op Internet voordat tot een bezoek of aankoop wordt overgegaan. En al die ontwikkelingen in de kunstmarkt zijn ook een uitdaging voor kunstenaars. Wil je als kunstenaar opvallen dan, is dat door de toenemende internationalisering, het enorme aanbod van kunst, verdergaande digitalisering en veranderd koopgedrag een hele opgaaf! Dat betekent dat kunstenaars zich naast het creatieve en vakinhoudelijke ook zullen moeten concentreren op de zakelijke aspecten; marketing en financiën. Dutch Luxury Design als online marketingplatform Onze website brengt kunstkopers en kunstenaars samen en biedt een wisselende presentatie van kunstenaars en een breed scala aan hedendaagse kunstobjecten te koop aan. Kunstenaars presenteren zichzelf en hun kunstobjecten op ons platform en kunstliefhebbers/kopers kunnen deze kunstobjecten in de online shop kopen, of direct contact opnemen met een kunstenaar om in zijn/haar eigen atelier de kunstobjecten te gaan bekijken en eventueel te kopen. Onze website is vooral marketingplatform. Onze activiteiten zijn naast verkoop, advisering en bemiddeling van kunst en kunstcollecties dan ook gericht op optimaliseren van de infrastructuur, vindbaarheid en zichtbaarheid van ons marketingplatform. Hierdoor kunnen we kunstenaars een sterke positie bieden in de dynamiek van de huidige online economie. Achtergrond Dutch Luxury Design is in 2013 opgericht door Ruud van der Splinter, geïnspireerd door een project voor business ontwikkeling voor designverlichting. Wat begon als een passie om verschillende Nederlandse kunstenaars persoonlijk te begeleiden op de internationale kunstmarkt, is uitgegroeid tot een professioneel kunstagentschap. Naast Nederlandse kunstenaars vertegenwoordigen we ook kunstenaars uit andere landen. Dutch Luxury Design wordt ondersteund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. www.dutchluxurydesign.com

Kunstcatalogus | 3 "We hebben kunst om niet aan de waarheid te sterven”. Friedrich Nietzsche

Kunstcatalogus | 4 INHOUD DUTCH LUXURY DESIGN GALLERIES Dutch Luxury Design 10 jaar Citaat Inhoud Colofon Voorwoord Margreet van der Gaag Dienstverlening aan kunstenaars Presentaties kunstobjecten & kunstenaars Peppers Marketing Inspiratiemiddagen Index kunstcatalogus Online kunst kopen direct van de kunstenaar 2 3 4 5 6 7 9 114 115 116 117

Kunstcatalogus | 5 COLOFON HOOFDREDACTIE Margreet van der Gaag VORMGEVING EN ONTWIKKELING Ruud van der Splinter PUBLICATIES & PERS info@dutchluxurydesign.com ONLINE KUNSTPLATFORM & WEBSHOP www.dutchluxurydesign.com DRUK PrintPro Leerdam BEREIKBAARHEID +31(0)683 707 830 info@dutchluxurydesign.com https://dutchluxurydesign.com/nl/contact-dutchluxurydesign-nl COVER De cover van deze editie is ontworpen door Mark van Maanen, Nederlandse kunstenaar. Een selectie van Mark’s kunst maakt deel uit van onze portfolio. Meer over Mark -> © ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN Op deze catalogus rust copyright die toebehoort aan Dutch Luxury Design. Niets uit deze catalogus mag worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid middels drukwerk, fotokopie, printwerk anders dan bedoeld voor huiselijk gebruik. Voor elke uitzondering hierop dient u te beschikken over voorafgaande schriftelijke toestemming van Dutch Luxury Design. De kunstcatalogus van Dutch Luxury Design is een uitgave van Dutch Luxury Design. De prijs van een los exemplaar bedraagt € 9,95 inclusief b.t.w.

Kunstcatalogus | 6 UNIEK GESELECTEERDE EIGENTIJDSE KUNST BIJ DUTCH LUXURY DESIGN! Als toonaangevend kunstplatform bieden we een groot scala aan prachtige hedendaagse kunstwerken van opkomende en gevestigde kunstenaars. De kunst koop je rechtstreeks van de kunstenaar. DE WINTEREDITIE VAN ONZE KUNSTCATALOGUS Met trots presenteren wij weer een prachtige selectie van werken uit onze portfolio. Vooral de diversiteit van objecten is wat onze collectie zo aantrekkelijk maakt. We bieden zo een enorme brede keuze! Bij de werken vind je een QR code die je direct brengt naar de profielpagina van de betreffende kunstenaar op ons kunstplatform. Via deze pagina kom je bij de werken die je in de webshop eenvoudig kunt bestellen. Ook nemen we je mee voor een nadere kennismaking met een 10 tal kunstenaars. Zij vertellen over hun passie en carrière als kunstenaar, en natuurlijk over hun werken. Margreet van der Gaag, Managing Director, margreet@dutchluxurydesign.com, 0031 (0)683 707 830 ONTDEK HET PLEZIER VAN ONLINE KUNST KOPEN In onze online shop vind je een brede portfolio en wisselende collectie unieke of in kleine serie gemaakte hedendaagse kunst voor verschillende smaken en budgetten. Vrijblijvende proefplaatsing in overleg.

Kunstcatalogus | 7 v DIENSTVERLENING AAN KUNSTENAARS 5 stappen voor internationale expositie en verkoop van jouw kunstobjecten Dutch Luxury Design is een snelgroeiend internationaal kunstagentschap. Naast de organisatie van verschillende activiteiten en de uitgaven van deze kunstcatalogus tweemaal per jaar, bieden wij online ruimte aan kunstenaars voor internationale expositie en verkoop van hun kunstobjecten aan kunstliefhebbers, -verzamelaars en zakelijke opdrachtgevers. Hiervoor bieden wij een online marketingplatform met shop waar kunstenaars zichzelf en hun kunstobjecten kunnen presenteren. Stap 1 Meld je aan Aanmelden kan via een aanmeldformulier op onze website. Stap 2 Selectie Tijdens een persoonlijk overleg maken we verder kennis en selecteren we in overleg een eerste selectie van jouw kunstobjecten. Stap 3 Jouw profiel Op basis van ons persoonlijk overleg en jouw curriculum vitae stellen wij je profiel op. Stap 4 Marketing We ontvangen goede foto's van de geselecteerde werken die we in ons online kunstplatform plaatsen en beginnen met marketing in onze netwerken Stap 5 Verkopen Klanten kopen rechtstreeks van jou, zonder commissie. Verzend- en verzekeringskosten worden door ons gedekt. Voor meer informatie en aanmelden. Check de qr-code ->

Kunstcatalogus | 8 Zes redenen om aan ons marketingplatform deel te nemen Met onze marketinginstrumenten bereiken we grote aantallen kunstliefhebbers en -kopers en bieden we kunstenaars een sterke online positionering en de mogelijkheid hun marktbereik uit te breiden. Daarbij bieden we kunstenaars de mogelijkheid om zich op hun eigen doelgroep te richten door middel van het personaliseren van individuele boodschappen en de mogelijkheid om hun kunstobjecten direct online te verkopen door middel van hun eigen webshopgedeelte. 1. Opvallen in de overvolle internationale kunstmarkt Om als kunstenaar op te vallen zul je steeds meer marketing, dus tijd en geld moeten investeren in marketing. Daarbij zul je moeten concurreren met platformen die bekendheid en vertrouwen genieten en waar een grotere keuze wordt gepresenteerd. Door deel te nemen aan ons marketingplatform besteed je een belangrijk stuk van je marketing uit en bereik je een specifieke doelgroep. 2. Direct contact met kunstliefhebbers en kunstkopers Ons marketingplatform biedt de mogelijkheid dat kunstliefhebbers en -kopers direct contact met jou opnemen om bijvoorbeeld een afspraak te maken voor een bezoek aan jouw atelier en om daar tot aankoop over te gaan. 3. Groei en schaalbaarheid Ons marketingplatform brengt kunstenaars en kunstliefhebbers en -kopers samen via verschillende netwerken waardoor kunstenaars hun doelgroep snel uitbreiden. Je vergroot op deze manier jouw marktbereik en naamsbekendheid. Daarbij kun je jouw online aanbod uitbreiden en aanpassen en op deze manier jouw kansen op verkoop te vergroten. 4. Bereiken en aantrekken van technologiegebruikers Veel kunstliefhebbers en -kopers gebruiken online kanalen zoals Google, Social Media platforms en mobiele telefoontechnologie voor het onderzoeken en kopen van kunst. Sommige gebruikers geven zelfs de voorkeur aan online interactie in plaats van fysiek naar een galerie te gaan. Met deelname aan ons marketingplatform bereik je deze doelgroep 5. Ontwikkeling van business en ondersteuning bij communicatie In de huidige dynamiek van de markt, zullen kunstenaars zich naast de creatieve en vaktechnische aspecten van hun vak ook moeten bezighouden met marketing en financiën. Dutch Luxury Design geeft advies en biedt hier ondersteuning bij. 6. Verkoop zonder commissie Dutch Luxury Design biedt als enige de mogelijkheid om gebruik te maken van ons marketingplatform en marktbereik zonder dat je bij verkoop van een kunstobject commissie bent verschuldigd.

Kunstcatalogus | 9 Bumblebee Rhapsody nr.2 Schilderij olie op canvas. Afmetingen: 80 x 80 x 2 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 10 Hoop Schilderij olie op canvas. Afmetingen: 80 x 80 x 2 cm. Uniek. Wiebrand Bouwkamp “Levenslust, de natuur, weemoed en verwondering zijn bij mij terugkerende thema's. Ik geef mijn fantasie de vrije ruimte waardoor er soms surrealistische elementen zijn”.

Kunstcatalogus | 11 Japanese Design Lichtobject met kleureffecten. Afmetingen: 101 x 76,5 x 11,5 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 12 Tidel river Lek Schilderij olie op doek. Afmetingen: 60 x 40 x 2 cm. Uniek. Meta Jaarsma “Ik werk in meerdere disciplines met verschillende materialen en maak zowel autonoom als toegepast werk en experimenteer met sculpturen, glazuren en gekleurd licht”.

Kunstcatalogus | 13 Wave Gold Licht object van handbeschilderd composiet. Afmetingen: 170 x 25 x 6 cm. Uniek

Kunstcatalogus | 14 Circle pieces Licht object van handbeschilderd composiet. Afmetingen: 91 x 91 x 6 cm. Uniek. Ferdi de Bruijn “Mijn oog voor detail is duidelijk zichtbaar in het resultaat van de samensmelting van verschillende materialen, van aluminium tot kunststof, van glas tot led-verlichting”.

Kunstcatalogus | 15 Vase Handgegoten glasobject. Afmetingen: 23 x 23 x 14 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 16 Little unicorn Handgegoten glasobject. Afmetingen: 19 x 10 x 7 cm. Uniek. Antoon van Wijk “Ik maak zeer eigenzinnige, fantasierijke sculpturen. Ze zijn speels en uitbundig en lokken vaak een milde glimlach uit bij de kijker”.

Kunstcatalogus | 17 Lenie van den Bulk aan het woord In mijn leven heb ik altijd twee sporen gevolgd; een sociaal en een kunstzinnig spoor. Beide sporen zijn voor mij van belang voor een zinvol leven. Daarnaast, en zeker niet op de laatste plaats, ben ik moeder van drie kinderen en oma van drie kleinkinderen. Ik voel me een rijk en gezegend mens. Ik ben al jong begonnen met werken en heb mijn opleidingen altijd kunnen combineren met mijn werk. Na de sociale academie volgde ik van 1980 tot 1984 de kunstacademie in Rotterdam de avondopleiding Tekenen, Schilderen en Ontwerpen. Daarna volgde een periode van schilderen en exposeren, meest in Nederland, maar een enkele keer ook in het buitenland. Het sociale spoor liet me niet los en ik volgde de avondopleiding Sociologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en ben daarna in 2011 bij de Universiteit Utrecht gepromoveerd op een onderzoek naar statusbeleving, eigenwaarde en toekomstbeeld van jongeren in het vwo, havo en vmbo. Schilderen wat ik voelde was belangrijker dan wat ik zag. Al tijdens mijn opleiding aan de kunstacademie kwam ik er achter dat het voor mij belangrijker was om te schilderen wat ik voelde dan wat ik zag. Ik ontdekte dat herinneringen, ervaringen en gedachten een kleur, een vorm en een ritme hebben en dat ik die gestalte kan geven in mijn schilderijen. In mijn eerste abstracte schilderij schilderde ik het gevoel van zwanger zijn, in het tweede abstracte werk schilderde ik een bepaalde herinnering aan mijn overleden vader. Lenie van den Bulk Het werkte voor mij en verschillende keren werd mijn ervaring bevestigd doordat anderen dezelfde associaties hadden bij een voor hen betekenisvol schilderij. In het verleden heb ik daar heel goede ervaringen mee opgedaan en ik wil me daar in de toekomst steeds meer op richten. Wat ik er zo spannend aan vind, is dat op die manier de twee sporen samenkomen. Ik probeer dan in het schilderij de essentie te verbeelden van een bepaalde ervaring, herinnering of gedachte van een ander. Na een gesprek met de opdrachtgever over het onderwerp waarover het schilderij moet gaan, maak ik enkele ontwerpen die ik bespreek met de opdrachtgever. Op die manier krijg ik een beeld van de interesse en voorkeur van de opdrachtgevers en zij krijgen een idee van mijn invulling. Tijdens het schilderproces kan er nog van alles gebeuren Ik ben dan vooral bezig met het sturen van wat er naar boven komt, in dialoog met het schilderij met de opdracht in mijn achterhoofd. Als het schilderij voltooid is, kan de opdrachtgever besluiten of het overeenkomt met zijn of haar verwachtingen en het aanschaffen of niet, er is geen koopverplichting.

Kunstcatalogus | 18 Enkele voorbeelden van werk in opdracht: Afrikaanse Dans, olieverf op linnen, 100x80. Opdracht van een schoolbestuur Culturele diversiteit verbeeld in vijf verschillende dansen Draven en Vliegen, olieverf op linnen, 160x130 Opdracht van het bestuur van Calvijn scholen gemeenschap in Rotterdam bij het afscheid van de rector in 2009. If You, olieverf op linnen, 100x80. Opdracht van een particulier voor zijn zoon die 18 jaar werd en later piloot wilde worden. Op de achterkant van het schilderij staat een gedicht dat de vader had opgegeven. De Familie, olieverf op linnen, 100x80. Opdracht van een particulier 2023.

Kunstcatalogus | 19 Javaanse Dans Schilderij olieverf op linnen, 100x80. Opdracht van een schoolbestuur Culturele diversiteit verbeeld in vijf verschillende dansen. Voor een vrijblijvende afspraak: 06-18466845 of lenievdbulk@hotmail.com Voor meer informatie ->

Kunstcatalogus | 20 Less is more Schilderij acryl op canvas. Afmetingen: 120 x 80 x 4 cm. Uniek. Find your way Schilderij acryl op canvas. Afmetingen: 120 x 80 x 4 cm. Uniek. Annet Perdijk “Als abstract kunstenaar streef ik er niet naar om de realiteit via mijn kunstwerk weer te geven. Ik gebruik vormen, kleuren en materialen om mijn gevoel uit te drukken”.

Kunstcatalogus | 21 AMETHYS Schilderij van mixed acryl op Belgisch linnen. Afmetingen: 150 x 100 x 4 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 22 TOUT FEU Schilderij van mixed media op Belgisch linnen. Afmetingen: 150 x 100 x 4 cm. Uniek. CEASAR Art Studio “Ik ben enorm gefascineerd door het Abstract Expressionisme van de jaren 40 en 50 in Amerika en de daaruit voortvloeiende bewegingen en creëer graag grote abstracte werken”.

Kunstcatalogus | 23 Mosagaat Schilderij mixed media, acryl en metallic verf. Afmetingen: 120 x 100 x 2 cm. Uniek. Field Schilderij mixed media, acryl en metallic verf. Afmetingen: 100 x 100 x 2 cm. Uniek. Thelma Hopman “Ik heb een eigen techniek ontwikkeld waarbij ik werk met zelf vervaardigde tools, waardoor de menging van kleuren mooi tot zijn recht komt”.

Kunstcatalogus | 24 Trip on seabed Schilderij acryl op linnen. Afmetingen: 90 x 60 x 2 cm. Uniek. The bear with company Schilderij acryl op linnen. Afmetingen: 100 x 100 x 2 cm. Uniek. Jan Detrie “Je zult mij nooit in het grijs tegenkomen; kleuren zijn voor mij een levensadem, wat duidelijk wordt in mijn schilderijen”.

Kunstcatalogus | 25 The Staircase Schilderij olie op linnen. Afmetingen: 70 x 50 x 2 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 26 Hommage à Chanel Schilderij olie en struktuurgel op linnen. Afmetingen: 100 x 100 x 2 cm. Uniek. Jolanda van der Elst “Wat betreft onderwerpen heb ik een uiteenlopende interesse waarvan (historische) mode en kostuum, natuur (incl. mensen en dieren) en wat ‘magie’ mijn favorieten zijn”

Kunstcatalogus | 27 Karin Frenay aan het woord In mijn kunst wil ik de kijker verleiden om weer verliefd te worden op de natuur om ons heen. Om opnieuw bewust te zijn van de schoonheid en de kwetsbaarheid van de planten, bomen en bloemen. Door de natuur weer te waarderen zijn mensen ook bereid ervoor te zorgen en nieuwe keuzes te maken. Natuur helpt ons onder andere om te ontspannen, de dagelijkse stress los te laten en op te laden. Mijn schilderijen heb ik gemaakt om deze effecten in huis te brengen. Van jongs af aan heb ik een liefde en fascinatie voor kunst. Van thuis uit heb ik geleerd naar kunst te kijken en te waarderen, door veel musea te bezoeken. Kunst raakt mij en inspireert mij. Daar komt een diepe behoefte om zelf te creëren bij en zo ontstaan een kunstenaar. Ik heb de afgelopen 30 jaar veel geleerd van collega kunstenaars in diverse cursussen en workshops. Maar ik ben voornamelijk autodidact, door zelf te doen te experimenteren en mijn eigen stijl te ontdekken is mijn kennis en ervaring gegroeid. Pas in 2023 heb ik besloten me als kunstenaar te profileren en de wereld in te gaan met mijn schilderijen. Karin Frenay Blue Cloud Schilderij acryl op linnen. Afmetingen: 60 x 50 x 2 cm. Uniek. Hollyhock Schilderij acryl en oliepastel krijt op canvas. Afmetingen: 100 x 80 x 5 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 28 Creatief zijn en scheppend te werken is een grote behoefte voor mij. Het creatieve proces om een collectie of serie schilderijen te maken is enorm veelzijdig en mooi te doorleven. Van het ontwikkelen van een idee naar schetsen en uiteindelijk het schilderen zelf. Soms ben ik jaren bezig met een thema. Op dit moment ben ik diep geraakt door mijn belevenis in de natuur. Ik wandel vaak in bossen en werk graag in mijn tuin. In contact te zijn met de natuur geeft me zo een goed gevoel. Dagelijkse stres verdwijnt, je krijgt weer energie, je lichaam en geest voelt weer levendig en verfrist. In andere woorden, je frequentie verhoogt en ik wordt er blij van. Deze ervaringen wil ik graag delen in mijn schilderijen. De schoonheid en kracht van bomen, de rijkdom aan kleuren van bloemen, de frisse uitstraling van een bos. Mijn schilderijen zijn zonder motieven van mensen (zoals straten, huisjes etc). Puur en alleen de natuur. Ik let bij het maken van een nieuw werk heel erg op de compositie. Is het een interessante en spannende compositie? Hoe is de lichtinval en is er diepte te zien? Ook de combinatie van kleuren die ik gebruik, zijn belangrijke vragen die ik mezelf stel bij het schilderen. Als ik een nieuw schilderij begin maak ik eerst veel foto’s, doe research op internet en maak ik schetsen, dit om een compositie te vangen die me aanspreekt. De kleuren bepalen vaak de stemming die een schilderij uitstraalt. Ik schilder figuratief. Het begint altijd met een abstracte achtergrond, verdeling van licht en donker en kleuren. De hoofdrolspelers zijn wel degelijk realistisch of zelfs tastbaar geschilderd. Ik vind het heel leuk en een eis, dat mijn schilderijen altijd diepte laten zien, een driedimensionale aspect die de kijker meeneemt en laat verdwijnen in het schilderij. Het liefst schilder ik met hoogwaardige acryl verf, ik mix de kleuren altijd tot ik net de goede tint heb gevonden, zelden komt een kleur direct uit de tube. Ik heb daarom ook niet veel potten verf in mijn atelier, liever een aantal goede kleuren in grotere hoeveelheid die ik dan mix tot de perfecte tint. De laatste stap bij het maken van een schilderij is het verrijken en details toevoegen met olie pastelkrijt. Een lijnenspel dat een schilderij net iets levendiger maakt, en er beweging in komt. Daardoor ziet een schilderij ook van vlakbij interessant uit en valt altijd iets te ontdekken. We leven in een heel hectische wereld waar we altijd meer digitaliseren. Alles moet sneller, efficiënter en nog beter. Maar een mens moet ook af en toe stil staan, alle afleidingen van werk en ons mobiele telefoon uitzetten en weer terugvinden bij zichzelf. Mijn kunst geeft je thuis dit gevoel van ontspanning, van loslaten, even wegdromen en weer je energie opladen. Een ander doel voor mij is om de kijker weer bewust te maken van de schoonheid van de natuur en daardoor ook beter zorg te dragen voor onze natuur en het milieu. Misschien is het ijdele hoop dat ik hieraan bij kan dragen, maar het idee vind ik wel heel motiverend.

Kunstcatalogus | 29 Misty Woodlands Schilderij acryl en oliepastel krijt op canvas. Afmetingen: 100 x 80 x 5 cm. Uniek. Karin Frenay “In mijn kunst wil ik de kijker verleiden om weer verliefd te worden op de natuur om ons heen”.

Kunstcatalogus | 30 Lotus Gold Object van optisch glas Afmetingen: 23 x 23 x 5 cm. Uniek. Waterfall Object van optisch glas. Afmetingen: 50 x 15 x 15 cm. Uniek. Jan Joop Ruisch "Beeldhouwen met glas is een driedimensionale uitdrukking. De beeldhouwer kan zelfs spelen met licht en schaduw”.

Kunstcatalogus | 31 Leila Schilderij mixed media op linnen. Afmetingen: 120 x 70 x 2 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 32 Furaha Schilderij mixed media, acyl en bladgoud op linnen. Afmetingen: 100 x 100 x 2 cm. Uniek. Monique Harmsen “Mijn inspiratiebron zijn vrouwen. Ik vind het prachtig om een mooie blik vast te leggen, in de details en achtergrond zit vaak bladgoud verwerkt wat mijn ‘handtekening’ nu is”.

Kunstcatalogus | 33 Carmen Blue Object van brons en glas. Afmetingen: 33 x 25 x 6 cm. Uniek. Sea Anemone Object van glas. Afmetingen: 40 x 33 x 6 cm. Uniek. Lenka Jarosova “Ik maak vaak glasobjecten aangevuld met bronzen onderdelen”

Kunstcatalogus | 34 Cosmos Vase Keramieke vaas. Afmetingen: 48 x 15 x 15 cm Uniek. Mars Paardenhaar Raku techniek schaal. Afmetingen: 39 x 38 x 10 cm. Uniek. Swanica Ligtenberg “De creatie van mijn keramische kunst is geïnspireerd door mijn spirituele verbondenheid met Moeder Aarde”.

Kunstcatalogus | 35 Cumulonimbus Schilderij mixed media op canvas in goudkleurige baklijst. Afmetingen: 150 x 100 x 5 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 36 Let the earth stay green Schilderij mixed media op canvas in goudkleurige baklijst. Afmetingen: 100 x 100 x 5 cm. Uniek. Haggith van Hees “Mijn huidige werken (multimedia schilderijen, zowel figuratief als abstract) kenmerken zich door levenslust en een verbinding met sociale thema’s als diversiteit en inclusiviteit”.

Kunstcatalogus | 37 Hanneke Muijs_Hoksbergen aan het woord Haar kunstwerken zijn geïnspireerd op de rijke culturen die zij van dichtbij heeft mogen bewonderen in landen als Gabon en Oman, waar zij enkele jaren heeft doorgebracht samen met haar gezin. De essenties in haar werken hebben hierdoor betrekking op sociale en maatschappelijke vraagstukken. Maar daarnaast reflecteert zij met haar werk ook op persoonlijke kwestie. Haar werken moedigen aan om als toeschouwer jezelf te openen tot je eigen innerlijke wereld. Waarbij de soms onopgemerkte of voor lief genomen, liefdevolle relatie met anderen centraal word gezet en intens voelbaar wordt. Haar thema’s laten een weerspiegeling zien van haar visie op “het menszijn” en de essentie van vrouwelijkheid; voortkomend uit haar levenslessen als moeder evenals dochter. Met boodschappen omgezet naar een voelbare uitstraling en positieve energie. Hanneke maakt sterk dynamisch-abstracte werken. Herkenbaar in haar werk is het spel met restruimtes; de zwierige lijnen en reliëf gecreëerd door het gebruik van allerlei attributen die fungeren als kwast. Hanneke Muijs_Hoksbergen Wave I Schilderij acryl, mixed media en inkten. Afmetingen: 120 x 100 x 2 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 38 Voor haar kunstwerken gebruikt zij voornamelijk acrylverf en een scala aan inktsoorten met gebruik van Sumi-e zwarte inkt technieken met daarbij een variatie aan mixed media. In haar series is een evolutie te zien van de focus van haar thema’s. In haar eerdere werken “De Wave” verbeeld zij transformatie van energie - een golf van verandering. Voor vele herkenbaar in talloze opzichten in de wereld om ons heen, in de afgelopen jaren. Uit deze werken is de kleine serie “powervrouwen” voortgekomen. Deze werken staan voor de kracht van de vrouw en het persoonlijk leiderschap van de vrouwen van deze tijd en om ons heen. Strong woman 1 Schilderij acryl, mixed media en inkten. Afmetingen: 120 x 100 x 2 cm. Uniek. Strong woman 2 Schilderij acryl, mixed media en inkten. Afmetingen: 120 x 100 x 2 cm De boodschap die Hanneke met haar laatste grootse werken wil overbrengen is dat schoonheid zit in het zien en omarmen van imperfectie. Imperfectie is de schoonheid. Vrouwfiguren tussen gelaagdheid, oneffenheden en in een spel met transparantie maken de werken dynamisch en indrukwekkend. Transparantie verbeeldt kwetsbaarheid, gelaagdheid vormt kracht. De werken moedigen aan jezelf te zijn. Met andere woorden je bent zoals je bent, alles is goed. Je hoeft niets te veranderen. Omarm je vrouw-zijn en wees trots en sterk. Geef ruimte aan al je eigenaardigheden. Durf uniek te zijn zoals je bent.

Kunstcatalogus | 39 Infinity Schilderij acryl, mixed media en inkten. Afmetingen: 140 x 100 x 2 cm. Uniek. Hanneke Muijs_Hoksbergen “Mijn werken moedigen je aan om als toeschouwer jezelf te openen tot je eigen innerlijke wereld”.

Kunstcatalogus | 40 Moved by flowers Digital art, afdruk op dibond achter ontspiegeld museumglas. Afmetingen: 80 x 20 x 0,4 cm. Oplage: 15. Klimt engel Digital art, afdruk op dibond achter plexiglas. Afmetingen: 75 x 75 x 0,4 cm. Oplage: 15. Irene Verdoorn “Mijn zoektocht naar magische werelden en beelden lijkt altijd te evolueren, alsof onzichtbare koninkrijken tastbaar willen worden”.

Kunstcatalogus | 41 Sea animal blue Porcelein object. Afmetingen: 40 x 30 x 30 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 42 Crown Vase II Keramieke vaas met reliëf decoratie. Afmetingen: 50 x 35 x 15 cm. Uniek. Mieke van den Hoogen "Door mijn studie aan de academie ben ik vooral gefascineerd door de expressieve mogelijkheden van de dunne scherf”.

Kunstcatalogus | 43 Sitting Girl Bronzen beeld. Afmetingen: 18 x 14 x 14 cm. Oplage: 7 Blue Angel Keramiek beeld met blauwe afwerking. Afmetingen: 65 x 18 x 18 cm. Uniek. Ann Hermans “De mens is altijd aanwezig in mijn werk, met al hun gevoelens, uitbundig of ingetogen, pardon of nederigheid, schaamte of trots”.

Kunstcatalogus | 44 Spring awakening Schilderij olie op bedrukte stof. Afmetingen: 150 x 100 x 2 cm. Uniek. Dirty secrets, little lies Schilderij olie op oude waszakken. Afmetingen: 120 x 80 x 2 cm. Uniek. Els Hoonhout “Ik houd van mensen, leven en avontuur. Geluk bestaat in de momenten die zich in het alledaagse verschuilen. Als je die kunt zien en daarvan kunt genieten, dan ben je gelukkig”

Kunstcatalogus | 45 Fragments Beeld gemaakt met effecten van transparant plastic en gepolariseerd licht. Originele foto geprint op acryl met ophangsysteem. In verschillende afmetingen en diktes. Oplage: 8.

Kunstcatalogus | 46 Coloured straws I Afbeelding gemaakt met een stel rietjes op een kleurrijke achtergrond. Originele foto geprint op acryl met ophangsysteem. In verschillende afmetingen en diktes. Oplage: 8. Nicolet Jager “Als fotograaf kijk je op een andere manier naar de wereld om je heen. Ik vind het fantastisch om met simpele, soms alledaagse dingen een onverwachte foto te maken”.

Kunstcatalogus | 47 Mathilde in blue Schilderij acryl op linnen. Afmetingen: 100 x 50 x 2 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 48 Quail eggs IV Schilderij, olieverf op paneel. Afmetingen: 15 x 12,5 x 4 cm. Uniek. Rineke de Jong “Ik studeerde af als modeontwerpster in Amsterdam en werkte een aantal jaren in de modebranche, maar koos uiteindelijk voor tekenen en schilderen”.

Kunstcatalogus | 49 Conny Lahnstein aan het woord Sinds 1978 heeft papierkunstenaar Conny Lahnstein (1960) honderden meters papier gebruikt om haar prachtige kunstwerken te maken. Conny laat zich vaak inspireren door archetypen uit de natuur. Uit beschilderde vellen papier knipt ze intuïtief vormen die ze samenvoegt tot een driedimensionaal geheel. De ambachtelijke techniek knipkunst heeft ze tot een kunstzinnig niveau verheven. Haar passie voor het creëren met papier en schaar zijn duidelijk zichtbaar in haar werken. Papier heeft mij van jongs af aan gefascineerd. Een echte silhouetschaar bracht op mijn 17e de knipkunst in mijn leven. Na een periode op folkloristische wijze te hebben geknipt merkte ik dat ik kleuriger en vrijer wilde werken. Ook ontdekte ik al gauw dat papier en schaar ongekende mogelijkheden in zich hebben. Schilderen met schaar, noemde ik het. Jarenlang heb ik lesgegeven in Knipkunst. Door het enthousiasme van mijn leerlingen heb ik de vele toepassingen ervan bestudeerd. Het lesgeven heb ik losgelaten omdat mijn hart bij het creëren van kunst ligt. Conny Lahnstein De natuur is mijn grootste inspiratiebron. Overal waar ik ben laat ik me verrassen door bijzondere vormen, kleuren en kleurencombinatie. Het is een kwestie van goed kijken en er soms foto’s of losse schetsen van te maken. In principe gebruik ik allerlei soorten kwaliteitspapieren, van Japans, aquarel, tot bedrukte papieren. Het papier beschilder ik met acrylverf. De kleuren laat ik met behulp van een sponsje ton-sur-ton in elkaar overvloeien. Daardoor ontstaan mooie schakeringen en structuren, vooral als ik in de natte verf figuren kras of hier en daar de verf dikker opbreng. Soms voeg ik gouden of zilveren tinten toe waardoor de kleuren meer diepte krijgen. De beschilderde vellen papier zijn dan vaak op zich al een kunstwerk. Peach Afmetingen: 91 x 71 x 6,5 cm. Uniek. Ceruleum Afmetingen: 91 x 71 x 6,5 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 50 Uit het papier knip ik allerlei vormen, meestal doordat ik structuren van de schilderingen volg. Om een kunstwerk te maken moet ik vaak stapels vormen knippen. Ondertussen leg ik de vormen los op een ondergrond en ga ik ermee puzzelen en spelen. Laag over laag ontstaan voorstellingen. Het lastige is dat voordat ik de vormen vastlijm alle vormen weer van de ondergrond moet verwijderen. Daardoor is het dan nog best moeilijk om weer dezelfde compositie terug te leggen. De vormen zet ik met een paar puntjes lijm vast en krul ze wat om, waardoor er een hoge mate van driedimensionaliteit ontstaat. Kortgeleden heb ik een project ‘luchten’ afgerond. Samen met mijn man en dichter Elbert Gonggrijp vorm ik een kunstenaarsduo. Op 1 dag schreef hij 13 gedichten over het licht van zonsopkomst tot de nacht. Ik heb me door zijn gedichten laten inspireren tot het maken van driedimensionale paperArt luchten. Daar heb ik 3 jaar over gedaan en het resultaat is prachtig. Flame Hoogte ongeveer 65 cm. Uniek. Frost Hoogte: ongeveer 65 cm. Uniek. De droevige Coronatijd heeft mijn plezier in het creëren een tijd overschaduwd waardoor er weinig tot niets uit mijn handen kwam. Dit jaar wilde ik werken maken waarbij mijn passie en plezier voor het creëren met papier duidelijk zichtbaar werd en daarmee de toeschouwers te verrassen. Vooral ook te tonen dat de traditionele techniek knipkunst die tot het cultureel erfgoed behoort, zich kan ontwikkelen van ambacht tot een volwassen kunstuiting. Dit lukte door het intuïtief knippen van vormen waar ik blij van werd. In september ’23 heb ik de 4 seizoenen uitgebeeld in papieren lingerie. Ook heb ik een drietal witte sculpturen gemaakt gebaseerd op de natuur. Elk werk is een ‘step stone’ naar het volgende idee: de vellen papier in mijn atelier zijn er zeker geknipt voor.

Kunstcatalogus | 51 Summer Torso, één van de vier seizoenen. Hoogte ongeveer 85 cm. Conny Lahnstein “Ik laat mij vaak inspireren door archetypen die ik in de natuur tegenkom. Mijn figuratieve kunstwerken zijn meestal uit één stuk papier gesneden”.

Kunstcatalogus | 52 Diana Large’s artist statement "I am a Contemporary Artist and Designer with a unique and dynamic sense of color. My paintings are characterized by bold, vibrant hues and abstract shapes that seem to dance and play together on the canvas. My art is heavily influence by my interest in the natural world and the way in which different colors and forms interact and complement each other. I am Colombian at heart and had the chance to live in different countries with inspiring cultures and history. Hence my art is a projection of my journey through the USA, UK, France and the Netherlands where I am currently based. Becoming an artist has been a journey of selfdiscovery As a child, I was always fascinated by colors. Growing up in Colombia's vibrant landscapes, I was surrounded by an infinite variety of colors, beautiful rainforests, bright blooms of exotic flowers, and richly colored traditions were a continual source of inspiration. Each sunset over the Andes Mountains, each vibrant festival, and every piece of traditional Colombian textile revealed a story in color, stimulating my imagination. Diana Large Calming place Schilderij acryl op canvas. Afmetingen: 80 x 80 x 2 cm. Uniek. Rainbow Schilderij acryl op canvas. Afmetingen: 60 x 60 x 2 cm. Uniek. As I grew older, I began a formal school journey to encourage my deep passion of the visual arts. During university, I got involved in the wonderful world of art and textiles, developing my skills and expanding my horizons. My studies encourage my interest in color harmony and the timeless beauty of geometrical

Kunstcatalogus | 53 forms. During these formative years, I experienced how art might transcend simple aesthetics to become an effective tool of expression and connection. Following my studies, I set out to see the world, and Europe became my canvas. Living in many European countries exposed me to a wide range of cultures, each with its own set of customs and ideas. These interactions generated an interest in my work, establishing an international perspective while allowing me to create connections between the artistic pieces that united cultures across continents. My work is deeply influenced by the intricate patterns and spiritual significance of the ancient textiles of South America. These masterpieces of craftsmanship, vibrant colors, and the stories they carry are a testament to the profound connection between humanity, nature, and the divine. They represent a profound link to my cultural heritage, and I see them as a canvas upon which I can weave together the narratives of both my Colombian roots and my European adventures. I’m an artist constantly learning and searching for new opportunities and embraces the thrill of experimentation. I love to work with acrylics. The versatility of acrylic paints allows me to explore a wide range of techniques and styles, giving me the creative freedom to express myself in unique ways. In my art, I welcome you to take a visual journey through the vibrant colors and geometric wonders that have captivated my heart and soul from childhood. One of the hallmarks of my work is the meticulous attention I pay to small details. I believe that it's these subtle intricacies, invite viewers to draw closer to my artwork. I want my audience to discover hidden stories within the canvas, to uncover the layers of thought and emotion that I pour into every piece. My art seeks to heal differences in culture by allowing viewers to think about the connection of our planet while respecting the beauty of diversity. My hope is that my artwork will not only speak to art lovers, but also serve as an illustration to the power of cultural exchange and unity in our global society. Diana in her studio

Kunstcatalogus | 54 Lucky Charm Schilderij acryl op canvas. Afmetingen: 80 x 80 x 2 cm. Uniek. Diana Large “I am passionate about colors and love using them in different tones and contrasts. Colors make me happy and this energy is reflected into my creation”.

Kunstcatalogus | 55 Zonder titel Schilderij acryl op linnen. Afmetingen: 150 x 50 x 2 cm. Uniek

Kunstcatalogus | 56 Zonder titel Schilderij acryl op linnen. Afmetingen: 120 x 100 x 2 cm. Uniek. Christine de Wijse “Vanaf mijn vroegste jeugd ben ik al bezig met tekenen en schilderen”.

Kunstcatalogus | 57 Transformatie Schilderij metallic acryl op canvas. Afmetingen: 75 x 75 x 2 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 58 Vrij Schilderij metallic acryl op canvas. Afmetingen: 75 x 75 x 2 cm. Uniek. Anita de Leeuw “Met mijn werken probeer ik mensen zich beter te laten voelen en het bewustzijn te creëren dat er meer is tussen hemel en aarde”.

Kunstcatalogus | 59 Spirit of the panther Lasergravure op koperkleurig (koperpoeder) gelakt zwarte mdf plaatjes. Afgewerkt met matte vernis en verlijmd op tableau uit zwart gelakte multiplex. Afmetingen: 122 x 83 x 5,5 cm. Uniek. Eyes of a stranger Lasergravure op koperkleurig (koperpoeder) gelakt zwarte mdf plaatjes. Afgewerkt met matte vernis en verlijmd op tableau uit zwart gelakte multiplex. Afmetingen: 122 x 83 x 5,5 cm. Uniek. Kevin van Leuven van Cara Cara Art Studio "Ik ben een levensartiest/creator en weet met mijn sterke intuïtie en inlevingsvermogen jouw persoonlijke levens- of businessverhaal te vertalen naar een krachtig art object”.

Kunstcatalogus | 60 Olifanten Schilderij olie op linnen Afmetingen: 100 x 80 x 2 cm. Uniek. Paarden Schilderij olie op linnen. Afmetingen: 80 x 70 x 2 cm. Uniek. Frederiek Sennema “Ik zou het geweldig vinden als mijn schilderijen een gevoel van vreugde en nieuwsgierigheid oproepen”.

Kunstcatalogus | 61 Blue Lagoon Grenen houten toren van 3 kistjes, afgewerkt met acryl, bladgoud, aluminium folie, kristalsteentjes en blauwe kwarts. Afmetingen: totale hoogte 100 cm. grootste kistje: 40 x 50 x 32 cm, middelste kistje: 34 x 41 x 28 cm, bovenste kistje: 26 x 30 x 22,5 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 62 Blue Lagoon Details grenen houten toren van 3 kistjes. Anita Lortije “Voor het maken van mijn meubels van hout en decoratieve objecten laat ik mij inspireren door een impressie, een beeld, een gevoel of een idee”.

Kunstcatalogus | 63 Wil Lof aan het woord Wil´s eerste schilderijententoonstelling in 1968 trok veel bekijks en kreeg lovende recensies in de regionale pers. In 1997 besloot ze haar creativiteit fulltime te wijden aan monumentale schilderkunst. Inmiddels is Wil Lof een bekende Nederlandse schilder die zowel in haar thuisland als in het hele Middellandse Zeegebied actief is en haar schilderijen zowel in haar eigen ateliers in Nederland als in Frankrijk maakt. Wil legt de nadruk op decoratieve, abstract gestileerde schilderijen met dynamische, krachtige kleuren, gerealiseerd in gemengde technieken. Veel waarnemers typeren haar schilderijen als esoterisch, antroposofisch of zelfs 'elysisch' Waarom ben je kunstenaar? Het zit in je, het spel met kleuren en motieven. Je hoeft helemaal niet na te denken over de vraag waarom je kunstenaar bent… Ik kreeg de kans een opleiding te volgen als dessinatrice en coloriste in de textielindustrie. Intensief bezig zijn met ontwerpen en kleurenschema’s stimuleerde mijn kunstenaarschap. Bijna twintig jaar lang werken als freelancer voor verscheidene textieldrukkers in Europa heeft nog meer bijgedragen enkel nog te willen creëren. Daarnaast vond ik nog tijd een avondstudie te volgen aan de Academie voor Kunst en Industrie. Daar heb ik de grafische richting gevolgd. Dat kwam later goed van pas bij mijn werk als grafisch vormgever voor videotex- en teletextdiensten. In de jaren ’90 de stap gezet voor eigen rekening vrij en ongebonden, professioneel te gaan werken, nadat ik een opleiding monumentaal schilderen bij Artibus heb gevolgd. En er werd een mogelijkheid geboden met een aantal kunstenaars een kunstenaarscollectief op te richten. Daar kon ik mijn kunstenaarschap ten volle ontplooien. Welke materialen gebruik je, hoe ga je te werk, en welke resultaten streef je na? Het leveren van kwaliteit is mij al in de textielindustrie aangeleerd. Ik hecht grote waarde aan het gebruik van duurzame grondstoffen, zoals een goede kwaliteit linnen, canvas of papier. Die laat ik opspannen op vormvaste, naspanbare frames. Behalve speciaal handgeschept papier uit India of Japan, voor het vormen van reliëf in mijn composities, schilder ik met eerste klas, hooggepigmenteerde duurzame acrylverven die ik in dunne lagen opbreng. Zo ontstaan laagsgewijs transparante kunstwerken, waarvan de kleurbeleving wisselt met de sterkte en kleur van het licht in de ruimte waar ze komen te hangen. Wil Lof Mystery 2 Schilderij acryl en mixed media op linnen. Afmetingen: 90 x 60 x 4 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 64 Mijn schilderijen zijn abstracte composities, die door hun figuratie emoties oproepen. Ik geloof in kunst als medium om gevoelens van emoties, ontroering en samen zijn op een aansprekende en herkenbare manier te schilderen. Elk nieuw werk moet beter en mooier zijn dan het vorige… jezelf hebben overtroffen geeft pas een tevreden gevoel. Vrij wil ik zijn, ongebonden, ik wil zelf mijn richting zoeken qua kleurgebruik, beweging, dynamiek en wil mijn stijl perfectioneren.” Waar ben je nu artistiek en sociaaleconomisch mee bezig? „Zojuist heb ik gezegd dat ik mij artistiek gezien steeds wil overtreffen. Uitgaande van mijn voorliefde voor het abstraheren, wat zich uit in een aantal series puur abstracte schilderijen, bestaat een groot deel van mijn werk uit geabstraheerde figuratieve schilderijen met motieven die uitbeelden dat mensen samenkomen, samenzijn en weer huns weegs gaan. In recente jaren heb ik die portefeuille uitgebreid met motieven die geabstraheerde bloemen en bloemenvelden uitbeelden. En door die visueel houvast gevende elementen achterwege te laten ontstaat nu ook een reeks motieven, die voor het oog interpreteerbaar zijn als landschappen of vergezichten. Sociaaleconomisch blijf ik marktgericht en sta open voor alle ontwikkelingen in de markt of voor vragen uit de markt. Eens werd ik uitgenodigd door een in Nederland gevestigde, internationaal opererende uitgever van posters. Die stelde voor enkele van mijn abstracte schilderijen uit de serie ‘Wings’ uit te brengen in een ongelimiteerde oplage. Tot mijn verrassing zijn er vele jaren lang vele duizenden posters verkocht, overwegend naar het Verre Oosten en in Amerika. Eloise I Schilderij acryl en mixed media op linnen. Afmetingen: 80 60 x 2 cm. Uniek. Op de 4e Biennale Internazionale dell’Arte Contemporanea in de Italiaanse stad Florence in 2003 maakte ik kennis met Amerikaanse kunstenaars, die er giclées exposeerden. Na rijp beraad heb ik gekozen voor giclées als zuivere reproducties van originele schilderen op papier of op canvas, soms op ware grootte, soms op een aangepaste maat. Giclées geeft ik bewust in eigen regie uit om zowel kwaliteit als oplage te bewaken. Soms bewerk ik giclées na, om het unieke karakter ervan te benadrukken. Toepassing van digitale reproductietechnieken zet ik nu door met de introductie van Non-Fungible Tokens. Inmiddels is een eerste serie “Terre Circulaire”-NFTs in de markt gezet. En alle door mij gehanteerde licentieformules, bedoeld voor hen die een schilderij van mij als visitekaartje, uitnodigingskaart, kerstkaart of postzegel willen gebruiken, ga ik uitbreiden naar de veelbelovende, zich nog ontwikkelende NFT-markt. Voor al mijn kunstwerken zoek ik doorlopend naar nieuwe beleefvormen, passend bij de moderne tijd waarin de grenzen tussen ‘online’ en ‘offline’ steeds verder vervagen…”

Kunstcatalogus | 65 Mysterie 23_01 Schilderij acryl en mixed media op linnen. Afmetingen: 100 x 80 x 2,5 cm. Uniek Wil Lof “Elk nieuw werk moet beter en mooier zijn dan het vorige, jezelf hebben overtroffen geeft pas een tevreden gevoel”.

Kunstcatalogus | 66 Dubbelop genieten Beeld van steengoed. Afmetingen: 35 x 40 x 34 cm. Uniek. Te wapen Beeld van porselein, tevens lamp. Afmetingen: 57 x 43 x 23 cm. Uniek. Hermien Buytendijk “De invloed van het katholieke zuiden heeft een langdurige invloed op mijn tekeningen en later in mijn sculpturen”.

Kunstcatalogus | 67 Breakthrough Schilderij olie op canvas. Afmetingen: 80 x 60 x 2 cm. Uniek

Kunstcatalogus | 68 Dimensions of Nature IV Schilderij olie op paneel. Afmetingen: 60 x 60 x 2 cm. Uniek. Mark van Maanen “Ik ben constant op zoek naar het contrast tussen licht en donker. De natuur is mijn inspiratiebron wat sterk tot uiting komt in mijn werk”.

Kunstcatalogus | 69 Magnifying Dali Wandobject van wol, acryl en wolmix in een zwarte aluminium lijst. Afmetingen: 135 x 117 x 35 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 70 Two sides Wandobject van wol, acryl en wolmix in een oranje aluminium lijst. Afmetingen: 85,5 x 75,5 x 2,5 cm. Uniek. Lisette van Maurik “Krachtig maar zacht, opvallend zonder dominantie, kwetsbaar en vol van kracht. Dat is wie ik ben; zo is mijn werk”.

Kunstcatalogus | 71 Draaierig Schilderij lak en acryl op linnen. Afmetingen: 100 x 100 x 2 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 72 Turbulentie Schilderij lak en acryl op linnen. Afmetingen: 180 x 100 x 2 cm. Uniek. Henk Montijn “Passie, emotie en expressie spelen een prominente rol in mijn schilderijen. De levendigheid en dynamiek worden versterkt door glossy kleuren op een zwarte achtergrond”.

Kunstcatalogus | 73 Take the heart that hollers Schilderij olie op canvas Afmetingen: 70 x 50 x 2 cm. Uniek. Head III (except in dancing) Schilderij olie op panel Afmetingen: 42 x 40 x 2 cm. Uniek. Dick van Dijk “Ik ben vooral geïnteresseerd in wat je kunt weglaten, kan suggereren. Mijn werk is figuratief en geïnspireerd door de menselijke figuur, maar niet realistisch”.

Kunstcatalogus | 74 Mojito Blues Schilderij olie op canvas Afmetingen: 15 x 15 x 5 cm. Uniek. Don’t Believe Schilderij acryl op canvas. Afmetingen: 75 x 50 x 5 cm. Uniek. Via Valova “Kunst is mijn gevoel en stijl van leven, mijn werk, mijn manier van denken en voelen, mijn religie”.

Kunstcatalogus | 75 Standing Bronzen beeld. Afmetingen: 100 x 25 x 15 cm. Uniek

Kunstcatalogus | 76 Europe Bronzen beeld. Afmetingen: 40 x 40 x 30 cm. Uniek. Mieke Oldenburg “Met krachtige lijnen en grijzige of intense kleuren toon ik mijn perceptie van de werkelijkheid. Vrouwen, paarden en landschappen zijn mijn belangrijkste onderwerpen”.

Kunstcatalogus | 77 The kiss Schilderij acryl op canvas. Afmetingen: 100 x 70 x 2 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 78 Big sister is watching you Schilderij olie op canvas. Afmetingen: 50 x 50 x 2 cm. Uniek. Alfred Ophof “Ik volg voor een groot gedeelte de oude schildertechnieken wat resulteert in een grote kleurdensiteit en lange houdbaarheid”.

Kunstcatalogus | 79 Desk and chair Schilderij olie op linnen. Afmetingen: 90 x 70 x 2 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 80 Ponte Vecchio Schilderij acryl op canvas. Afmetingen: 50 x 20 x 5 cm. Uniek. Ellen Reuver “Schilderen en tekenen doe ik al zo lang als ik me kan herinneren. Ik kan me een leven zonder schilderen niet voorstellen”.

Kunstcatalogus | 81 Acceptance Schilderij acryl op linnen met aluminium frame. Afmetingen: 190 x 160 x 4 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 82 Mind Sex Schilderij acryl op linnen met aluminium frame. Afmetingen: 100 x 100 x 4 cm. Uniek. Simone Roodselaar “Creativiteit is altijd de rode draad in mijn leven geweest. Van jongs af aan wilde ik creëren. Uit het niets nieuwe creaties neerzetten”.

Kunstcatalogus | 83 One by One Series #13 Schilderij acryl op canvas. Afmetingen: 100 x 80 x 4 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 84 Cotton Candy Series #4 Schilderij acryl en mixed media op canvas. Afmetingen: 90 x 70 x 4 cm. Uniek. Grazia Sigona “Voor mij is kunst een noodzaak, ik moet schilderen of creëren. Er dwarrelen altijd kleuren en ideeën door mijn hoofd die op canvas moeten uitkomen”.

Kunstcatalogus | 85 Diversity Schilderij acryl op linnen Afmetingen: 50 x 40 x 4 cm. Uniek. Non locality Schilderij acryl op linnen. Afmetingen: 100 x 90 x 2 cm. Uniek. Wiegen den Uyl “Elke vraag of dilemma moet schilderkunstig opgelost worden. Ik ben tenslotte degene die bepaalt welke vormen en kleuren in een compositie mogen overleven”.

Kunstcatalogus | 86 Margarita van der Velden aan het woord. Ik ben geboren in Buenos Aires in 1956. Na het afronden van mijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst te Den Haag (1980-1984) richtte ik in 1985 een eigen ontwerpbureau op onder de naam VeldWerk. Na lange tijd als grafisch ontwerpster te hebben gewerkt, ben ik vanaf het jaar 2001 mij gaan ontwikkelen als beeldend kunstenaar. Door mijn gedachten vorm te geven in klei en kleurrijke glazuren, probeer ik met lichtheid en humor de toeschouwer de intrinsieke schoonheid van het leven te laten zien. Al op hele jonge leeftijd werd ik mij bewust van hoeveel plezier ik ondervond met het creëren van een wereld waarin alles mogelijk was. Het bezoeken van verschillende grote kunstexposities hebben mijn fantasie ook steeds weer opleiding aan de kunstacademie voor mij de weg was om mij te ontwikkelen als kunstenares. Margarita van der Velden Cooperation (links en rechts) Aardewerk. Afmetingen: 53 x 30 x 30 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 87 Mijn keuze viel op klei omdat ik ontdekte dat mijn fantasiewereld het beste tot uitdrukking kwam in mijn kleurrijke keramische beelden. Door ringen klei op te kneden bouw ik mijn beelden hol op. Na de biscuitstook beschilder ik mijn beelden met diverse kleurrijke glazuren. Ik streef ernaar om met mijn werk de prachtige diversiteit van onze wereld te laten zien. Harmonie, balans en respect zijn de thema’s die ik graag onder aandacht breng. Seed of abundance IV Aardewerk. Afmetingen: 19 x 12 x 12 cm. Uniek Seed of abundance V Aardewerk. Afmetingen: 19 x 10 x 10 cm. Uniek In mijn werk probeer ik de connectie tussen onze technologische ontwikkelingen en onze spiritualiteit met elkaar te verbinden. Hoe belangrijk het is dat deze ontwikkelingen samen komen om een wereld te creëren waarin wij in harmonie met elkaar kunnen leven. Waarin onze technologische ontwikkelingen niet de ondergang van de aarde worden maar juist ons helpen om een leven te creëren waarin wij met respect omgaan met alles wat leeft om zo een harmonieuze habitat te laten ontstaan. Juist door de geweldige technologische ontwikkelingen op het gebied van keramiek zal mijn werk zich ook verder ontwikkelen waarbij ik ook gebruik ga maken van alle nieuwe technologische mogelijkheden die er momenteel zijn, zoals 3D printen in klei.

Kunstcatalogus | 88 Saving our Planet Aardewerk. Afmetingen: 47 x 32 x 26 cm. Uniek. Margarita van der Velden “Via mijn kunst hoop ik anderen mee te nemen in mijn fantasiewereld waar alles mogelijk is”.

Kunstcatalogus | 89 Mustang's P 51 D boven Slot Loevestein Schilderij acryl op linnen. Afmetingen: 80 x 60 x 2 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 90 DC 3 Dakota van Martin Air op Schiphol Schilderij acryl op linnen. Afmetingen: 80 x 60 x 2cm. Uniek. Gerrit Kok “Door mijn interesse in geschiedenis en een aardige kennis van de luchtvaart, gecombineerd met tekenen en schilderen ben ik haast vanzelf “Luchtvaart schilder” geworden”.

Kunstcatalogus | 91 Flower Power I Schilderij olie op doek, Afmetingen: 120 x 80 x 2 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 92 Flower Power II Schilderij olie op doek. Afmetingen: 60 x 60 x 2 cm. Uniek. Axel Veenendaal “Ik ben geboren temidden van de geur van olieverf en alles wat daarbij hoort. Van mijn vader leerde ik kijken, tekenen en de beginselen van het schilderen”.

Kunstcatalogus | 93 Line and Point Object van vervlochten papierdraad, staal, rubber en perspex, inclusief een MDF sokkel en transparante kap van acryl. Afmetingen: 191 x 26 x 26 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 94 Touch Graph Object van vervlochten draad van viscose, staal, rubber en perspex, inclusief MDF en transparante kap van acryl. Afmetingen: 180 x 20 x 20 cm. Uniek. Annie Verhoeven “Het lijnenspel van de draden is leidend; zo ontstaat er een subtiel geheel tussen draad en de vrije ruimtes tussen de draden en de schaduwwerking en doorzichtigheid”.

Kunstcatalogus | 95 Pascal Verlinden aan het woord Pascal Verlinden, alias Verlin, geboren te Antwerpen, België in 1960, groeit op in een creatieve familie. Zijn grootvader is meubelmaker en zijn vader handelaar in antiek. Hij werd in zijn jeugd omringd met schetsen op oud en vergeeld papier en de patina op oude schilderijen fascineerden hem. Hij reist de wereld af, op zoek naar prachtige kunst en antiek en brengt veel tijd door in de musea in Parijs, waar hij het impressionisme ontdekt. Het is daar dat hij diep geraakt wordt door de schilderkunst en het verhaal achter de kunstenaar. In zijn werk, creëert hij een eigen wereld van mensen en dingen zoals zijn ogen ze zien. Een wereld waarin hij graag zelf verblijft, met passie voor het ruimtelijke en beweging. Zijn schilderijen zijn realistisch en bevatten een symboliek, ze zijn niet fotografisch maar moeten geschilderd blijven. Kunstenaar, kan je volgens mij niet worden. Dat ben je. Het zit in je, in je afkomst, in je inzichten, het zit Pascal Verlinden achter je ogen en in de beweging van je leven. Kunstenaarschap is als wandelen op een touw, zoals een koorddanser met vallen en opstaan. Doorheen de tijd leerde ik dat je moet vallen, het leerde me terug op te staan met een beter evenwicht. Vroeger viel ik achterover, nu val ik voorwaarts. Werken doe ik vooral op linnen doek. Ik hou van kwaliteit en authenticiteit, maar beginnen op een linnen doek met enkel gesso kan ik niet. Het moet geleefd hebben. Daarom zet ik doeken op voorhand in mijn atelier, zodat ze kunnen meeleven in mijn beweging; ze krijgen patina. Ik hou van authenticiteit, in alles wat ik zie en doe. When she looks at me Schilderij olie op linnen. Afmetingen: 200 x 150 x 2 cm. Uniek. What did it bring us Schilderij olie op linnen. Afmetingen: 150 x 100 x 2 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 96 Mijn verf bestaat meestal uit acryl en olie. Acryl droogt snel en is de laatste decennia kwalitatief zeker zo goed als olieverf, het bevat evenveel pigment en het ruikt totaal niet. Eigenlijk als ik werk, werk ik met de “drang“ die in me opkomt en gebruik ik alles wat voorhanden ligt. Als je de geschiedenis bekijkt en beseft wat “tijd“ teweeg brengt in wat je smeert, dan weet je wat “patina“ betekent. Patina, dat is wat een werk nodig heeft, dat brengt je inzicht in wat je doet. Je kunt jezelf volgens mij niet zomaar kunstenaar noemen. Dat leven moet je echt leven, zonder iets anders. Dan beleef je het. Het is aan de toeschouwers om jou zo te zien. Alleen zij bepalen hoe zij jou zien; je moet het verdienen! Om in een collectief geheugen te geraken, daarvoor leef je dat leven en het kan zijn dat het je nooit lukt. Maar dat bepaalt de strijd! The cage Schilderij olie op linnen. Afmetingen: 200 x 150 x 2 cm. Uniek. I present you air Schilderij olie op linnen. Afmetingen: 150 x 100 x 2 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 97 The order Schilderij olie op linnen. Afmetingen: 150 x 100 x 2 cm. Uniek. Pascal Verlinden “Ik houd van de authenticiteit van de oude meesters en van de oude reclamebeelden uit de jaren 50. Die beelden die op je inwerken, zonder het te beseffen”.

Kunstcatalogus | 98 Drank hoek Schilderij olie op linnen. Afmetingen: 100 x 100 x 5 cm. Uniek. Bloemabstract I Schilderij acryl op linnen. Afmetingen: 100 x 80 x 5 cm. Uniek. Jan Woning “Mijn liefde voor oude vissersschepen: botters, tjalken en bm-ers is terug te zien in de vele zeegezichten die ik in de loop van de jaren heb gemaakt”.

Kunstcatalogus | 99 De Porceleyne Fles Schilderij acryl op canvas. Afmetingen: 150 x 50 x 4 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 100 Abu Dhabi Schilderij acryl op canvas. Afmetingen: 150 x 100 x 4 cm. Uniek. Albert Voges “Met mijn schilderijen ben ik altijd op zoek naar pure emotie die tot uiting komt in een krachtige combinatie van kleur- en vlakverdeling”.

Kunstcatalogus | 101 Ton Voortman aan het woord In 2019, tijdens een expositie op Guernsey, raakte ik geïnspireerd door de enorme stenen op het vlakke strand. De stenen werden geheel of gedeeltelijk omsloten door zand en water. Ze vormde als het ware een nieuwe vertaling van de symbiose die ik tot dan toe probeerde weer te geven. Aansluitend keek ik opnieuw naar oud werk en schetsen uit mijn periode op de academie. Dit leidde tot tal van experimenten met alles wat ik maar kon vinden. Tijdens de lock-down van 2020 werkte ik in mijn Franse atelier, los van alles wat mij vertrouwd was en afhankelijk van de materialen die daar beschikbaar waren. Het resultaat is een reeks werken die totaal Antoniem* zijn aan mijn figuratieve werk. Ton Voortman Ik begrijp dat je jouw tijd verdeelt tussen je woonplaats en Frankrijk; zijn er verschillen tussen het soort inspiratie dat je in elke setting vindt en het werk dat je op elke plek maakt? Ik ben meer van de transpiratie dan van de inspiratie, al werkend volgen de ideeën en mogelijke variaties elkaar vanzelf op. In principe zit er geen verschil in welk atelier dat gebeurt, alleen is de outillage van de ateliers verschillend waardoor bepaalde werkzaamheden in Frankrijk en andere in Nederland plaatsvinden. Opus #10 Brons beeld met eikenhout Afmetingen: 39 x 23 x 20 cm. In veel van je huidige werk heb je aardse materialen zoals steen en hout verwerkt met bronzen elementen - vertel over het gebruik van deze nieuwe materialen en of ze een rol hebben gespeeld in het soort werk dat je doet. In het verleden werkte ik hoofdzakelijk met klei of was, deze materialen zijn flexibel en onderdanig, het ideale materiaal voor een dictator of verlicht despoot. Waar ik vroeger klei, gips en ijzer in het gareel dwong dat ik van te voren bedacht had heeft nu alles invloed op het uiteindelijke resultaat, zelfs het toeval speelt een rol. Steen en hout zijn weerbarstiger, ieder met zijn eigen structuren, waar je rekening mee moet houden. Met als gevolg een heel andere manier van werken, veel democratischer ook. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan, hetgeen doorgaans ook weer tot nieuwe experimenten kan leiden”. Note: alle werken van Ton zijn unica

Kunstcatalogus | 102 Hoe balanceer je als werkende kunstenaar je werk in een conventionele professionele carrière en houd je ook je persoonlijke artistieke doelen in het zicht? Hoe is die combinatie ontstaan met je artistieke bezigheid? Omdat ik al op jeugdige leeftijd in mijn onderhoud moest voorzien en mijn studie betalen moest ik wel geld verdienen. En in principe ging dat goed zolang het werk van 9 tot 5 is zonder ambitie, alles voor de kunst. Maar dan kom je bij een drukkerij waar ook eisen aan je creativiteit worden gesteld en je werk wordt gewaardeerd, en dan gaat het fout. Door voor mezelf te beginnen verwachte ik meer vrijheid te krijgen om aan mijn beelden te werken maar voordat ik doorhad waar ik mee bezig was had ik een grafische studio met zetterij en twaalf man personeel. Ik besluit om weer alleen verder te gaan als ontwerper en illustrator, eerst als freelancer en later weer met een eigen studio. Ik kom er achter dat groeien makkelijker is dan klein blijven. Ondanks dat ik het werk met plezier doe realiseer ik me steeds meer dat al m’n werk uiteindelijk bij het oud papier terecht komt. Ik timmer een boetseerbok en koop een aantal pakken klei, de toon is gezet. Destruction #05 Beeld van Dougglasspar. Afmetingen: 22 x 22 x 20 cm. Colonne #03 Beeld van steen en eikenhout. Afmetingen: 52 x 20 x 20 cm. Je werkt al lange tijd fulltime als beeldhouwer, je hebt consistent extern succes gehad en bent in veel tentoonstellingen en musea over de hele wereld geweest. Vertel ons hoe dat is gebeurd en hoe je denkt over de voortgang van uw carrière in de afgelopen 20 jaar? Ik moet eerlijkheidshalve vermelden dat mijn werk grotere afstanden aflegt dan ikzelf, het merendeel van de buitenlandse exposities wordt geregeld door een galerie of kunstagent. Als ik terugkijk naar de voortgang in mijn carrière als beeldhouwer dan zie ik een berglandschap, de klim naar boven gaat moeizamer dan de afdaling. Een goed netwerk opbouwen en onderhouden is zeer belangrijk. Het begint dat je als vertegenwoordiger in overbodige zaken, met een fotomap onder je arm, galeries bezoekt. Probeert contacten te leggen, ook via internet en social media. Maar uiteindelijk hangt alles van toevalligheden aan elkaar.

Kunstcatalogus | 103 “ “Kunstenaar moet je niet willen worden, tenzij je niet anders kunt. Het is een moeizaam, maar geen armoedig bestaan.” (Huib Noorlander, beeldhouwer 1928-2004) In je werk wordt verwezen naar Duchamp en Rodin. Hoe ben je door hen beïnvloed? Beïnvloed word je door het leven en de dingen die op je pad komen. Natuurlijk maak je kennis met het oeuvre van diverse kunstenaars en de manier waarop zij zich uiten, maar dat is iets anders dan beïnvloeden. Als jonge jongen ging ik vaak naar Museum Boijmans Van Beuningen, in de hal stond levensgroot “La Mediterranee” van de Franse beeldhouwer Artistide Maillol. Als iets mijn keuze voor de beeldhouwkunst heeft bepaald dan is het dat beeld, de liefde voor het vrouwelijk schoon zit in mijn genen. Dat “La Mediterranee” en de stenen op het strand van Guernsey zo’n invloed op mijn werk als beeldhouwer hebben is misschien wel opmerkelijk maar niet verwonderlijk voor een “kreeft”. Destruction #12 Beeld van marmer en beukenhout. Afmetingen: 24 x 20 x 18 cm Sandwich #01 Beeld van steen en eikenhout. Afmetingen: 20 x 19 x 18 cm Angle #02 Beeld van brons en eikenhout. Afmetingen: 33 x 28 x 31 cm. Antoniem - Ton Voortman “Ik ben meer van de transpiratie dan van de inspiratie, al werkend volgen de ideeën en mogelijke variaties elkaar vanzelf op”.

Kunstcatalogus | 104 Nova Vida 7 Beeld brons. Afmetingen: 30 x 15 x 10 cm. Uniek. Nova Vida 6 Beeld brons. Afmetingen: 40 x 15 x 10 cm. Uniek. Wim Steins “Ontwikkeling en dynamiek zijn de centrale thema’s in mijn werk. Elk sculptuur is een visuele explosie van dynamiek, vitaliteit en stilte”.

Kunstcatalogus | 105 Recurrence Set unieke beelden van Braziliaans speksteen in staal op massief eiken sokkel. Uniek. Afmetingen: 145 x 19 x 19 cm.

Kunstcatalogus | 106 Anonymous Beeld van serpentijn en staal op een eiken sokkel. Afmetingen: 170 x 46 x 35 cm. Uniek. Ellen Bruining-Van Ommen “Mijn visie is dat al het unieke wat de aarde voortbrengt terug komt in het materiaal dat ik gebruik. In de natuur zie je vaak een symbiose tussen organismen en ik laat zien dat dat dus ook bestaat tussen deze materialen”.

Kunstcatalogus | 107 When cherrystones are swallowed Schilderij op 3 houten panelen, eitempera, houtskool, potlood en gouache. Afmetingen totaal: 87 x 78 x 9,3 cm. Uniek.

Kunstcatalogus | 108 Plumjuicefactory Schilderij op 3 houten panelen, eitempera, houtskool, potlood en gouache. Afmetingen totaal: 120 x 94 x 3,3 cm. Uniek. Ianthe Elbers “Ik zie de verandering van de natuur en probeer die te vatten in schilderijen om te benadrukken wat er gebeurt als de menselijke invloed op de natuur te sterk wordt.”

Kunstcatalogus | 109 Forbidden kiss Fine art print op dibond achter plexiglas. Afmetingen: 60 x 60 cm. Oplage: 9

Kunstcatalogus | 110 Fading Supervisor House Fine art print op dibond achter plexiglas. Afmetingen: 60 x 60 cm. Oplage: 9 Geek Zwetsloot “In mijn kunstfotografie maak ik compromisloze keuzes, pure vrijheid zonder invloeden van buitenaf”.

Kunstcatalogus | 111 René Beaumont aan het woord. Over het patineren van bronzen met… Eind oktober verscheen het boek P for Patina van de hand van René Beaumont. Zijn verhandeling behelst een inleiding tot het patineren van bronzen met urine. Voor zover bekend is dit de eerste studie ooit die het potentieel van urine voor dit doel heeft onderzocht, en welke resultaten dit oplevert. Daarmee is deze publicatie even uniek als een (wereld)primeur! Aan het woord is de onderzoeker/auteur van wat hij zelf betitelt als zijn magnum opus. Viezen met piezen Voor sommigen klinkt het wellicht bizar, zo’n experiment, degoutant en ronduit smerig, of juist ludiek – “als het kind maar bezig is…”. Toch waren er redenen te over om dit eens serieus te onderzoeken. Dat urine een patinerend vermogen had, was al in de oudheid bekend. Frappant was dat daar hoegenaamd geen informatie over te vinden bleek, nergens. Zelf gebruik ik urine al decennia lang om vooral portretten te patineren, en dan die van de geportretteerden zelf omwille van het persoonlijk accent. De resultaten verrasten me telkens weer, want zowel het corrosief als het kleurend vermogen verschilden al naar gelang, tja, wat eigenlijk? René Beaumont Een waaier aan kleuren Er wordt gezegd dat ‘ein Mensch ist was er ißt’. En dus piest? Dat was in elk geval mijn vertrekpunt voor het onderzoek. Om een verscheidenheid aan urine-samenstellingen te verkrijgen, volgde ik een brede variëteit aan ‘diëten’, tien in totaal. De opgevangen urines bracht ik -met gebruikmaking van verschillende technieken- op bronzen testplaatjes aan. Het doel van de exercitie was om al doende tot een zo breed mogelijk spectrum van patinakleuren te komen. En daarin slaagde ik. De in mijn boek opgenomen foto’s van de resultaten zijn levensecht, dus laten werkelijk niets, nul, nada aan de verbeelding over. Om het multi-gelaagde, caleidoscopisch karakter van de patina’s optimaal uit te laten komen, heb ik dan ook willen kiezen voor de meest hoogwaardige druktechniek (‘flux’) en dito uitvoering. Wordt vervolgd? Beslist. Maar dan met focus op een ander aspect van het werken met brons. Er is nog veel dat ik wil ontdekken en proberen te doorgronden. Een deel twee van pis-patineren gaat er sowieso niet komen. Met dit onderzoek vond ik immers wat ik zocht. Nee, bovenaan de lijst staat een ‘spelen’ met de samenstelling van brons, immers een legering van koper en tin plus of min <vul maar in>. In mijn experiment heb ik twee soorten brons gebruikt. De verschillen in hoe die op urine reageerden (en vice versa) waren dikwijls significant. Naar verluid waren de Japanners medio, eind negentiende eeuw ware meesters in de alchemie. Zij experimenteerden met fracties zeldzame dus kostbare metalen in brons-legeringen. Met de Zero-gedachte na Little Boy is helaas veel, heel veel kennis van oude ambachten verloren gegaan. Ik zou daar graag induiken. Probleem: dat vergt wel wat kapitaal, en of ik daarvoor de benodigde handen op die buik zal kunnen krijgen?

Kunstcatalogus | 112 De realiteit nu Dit project heeft me, van eerste idee tot en met afgewerkt en gepresenteerd boek, zowat een jaar gekost. In die periode heb ik slechts twee beelden gemaakt, kunnen maken. Ik heb nog wat stenen liggen waar ik plannen mee had en nog heb. Dan staan er nog portretten op stapel. Mijn vingers jeuken. Wat zou een leven toch zijn zonder contrasten? “P for Patina” -96 pagina’s, Nederlands- én Engelstalig, genaaid gebonden, hard kartonnen omslagis verkrijgbaar bij Dutch Luxury Design ad €60,- (excl. verzendkosten).

Kunstcatalogus | 113 Begraven in rivierzand Met een kwast aangebracht op een verhit plaatje Koud opgebracht met een kwast Gekookt in urine; verhit nadien Opdamping in een afgesloten ruimte Koud opgebracht met een kwast; verhit nadien René Beaumont “Realisme? Surrealisme? Vrienden en fans noemen het 'Beau-ism'. Voor wat het waard is: een hommage à la beauté…”.

Wil jij via digitale marketing meer klanten krijgen? Creëer merkbekendheid, bereik meer potentiële klanten en realiseer hogere omzet door middel van online positionering, social media- en zoekmachine marketing en emailings. Met Peppers Marketing helpen we jou via digital marketing je omzet te vergroten en zorgen we ervoor dat… • Je de juiste uitstraling en boodschap op jouw website hebt • Jouw website goed vindbaar is in google • Jouw landingspagina’s bezoekers converteert naar klanten • Social media jou meer klanten, bezoekers en verkopen oplevert • Je advertenties zijn afgestemd met een boodschap die jouw doelgroep aanspreekt Mathilde Maal2 van Rineke de Jong Schilderij van acryl op linnen. Uniek Afmetingen: 60 x 110 cm. • Je snel een groot bereik in jouw doelgroep hebt • Je een stroom aan leads genereert die oprecht interesse hebben in jouw product of dienst • Je klanten kunt binnenhalen tegen lage advertentiekosten • Jij een stroom aan klanten krijgt, waardoor je omzet zal groeien. Als je een vraag hebt of je wilt iets bespreken! We proberen altijd binnen 24 uur te reageren. Vaak nog dezelfde dag. Je kunt ons ook bellen of emailen: joy@peppersmarketing.com +31 649709521 | +34 635960099 www.peppersmarketing.com Kamer van Koophandel: 05068150 facebook.com/peppersmarketing instagram.com/peppersmarketing linkedin.com/peppersmarketing.com Dutch Luxury Design werkt samen met Peppers Marketing op het gebied van digitale marketing.

Kunstcatalogus | 115 INSPIRATIEMIDDAGEN Onze Inspiratiemiddagen zijn voor kunstenaars en productontwerpers die meer willen doen met hun merk en het bereiken van klanten. Omdat je samen met een groepje gelijkgestemden deelneemt, is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en behandelen we gerichte vragen. Wil je jouw online marketing verbeteren en effectief gebruik maken van de juiste virtuele netwerken en andere relevante 'bubbels'? Schrijf je dan in voor onze inspiratiemiddag online marketing & e-commerce! INHOUD INSPIRATIEMIDDAG Deze Inspiratiemiddagen zijn erop gericht om ideeën op te doen, ervaringen uit te wisselen en te leren om op een effectievere manier jouw (potentiële) klanten te bereiken in elke fase van hun klantreis. Je leert: • Dat internet niet alleen voor communicatie belangrijk is maar ook voor commercie • Dat e-commerce meer is dan alleen een webshop • Hoe je Internet ook effectief inzet voor jouw branding als kunstenaar • Hoe je gebruik maakt van koppeling van verschillende media • Hoe je meer kan doen met jouw profielpagina op het online kunstplatform van Dutch Luxury Design • Keuzes maken in het oerwoud van beschikbare kanalen. Kortom: Een aanpak waarbij je Internet concreet en meetbaar kan laten bijdragen aan het behalen van jouw doelstellingen. Check onze website voor meer informatie en om in te schrijven ->

Kunstcatalogus | 116 INDEX KUNSTCATALOGUS DUTCH LUXURY DESIGN Deze catalogus bevat een selectie van kunst uit onze portfolio. Selectie jubileum wintereditie 2023 bevat werk van: Wiebrand Bouwkamp Meta Jaarsma Ferdi de Bruijn Antoon van Wijk Lenie van den Bulk Annet Perdijk CAESER Thelma Hopman Jan Detrie Jolanda van der Elst Karin Frenay Jan Joop Ruisch Monique Harmsen Lenka Jarosova Swanica Ligtenberg Haggith van Hees Hanneke Muijs_Hoksbergen Irene Verdoorn Mieke van den Hoogen 9 11 13 15 17 20 21 23 24 25 27 30 31 33 34 35 37 40 41 Ann Hermans Els Hoonhout Nicolet Jager Rineke de Jong Conny Lahnstein Diana Large Christine de Wijse Anita de Leeuw Kevin van Leuven Frederiek Sennema Anita Lortije Wil Lof Hermien Buytendijk Mark van Maanen Lisette van Maurik Henk Montijn Dick van Dijk Via Valova Mieke Oldenburg 43 44 45 47 49 52 55 57 59 60 61 63 66 67 69 71 73 74 75 Alfred Ophof Ellen Reuver Simone Roodselaar Grazia Sigona Wiegen den Uyl Margarita van der Velden Gerrit Kok Axel Veenendaal Annie Verhoeven Pascal Verlinden Jan Woning Albert Voges Ton Voortman Wim Steins Ellen Bruining–Van Ommen Ianthe Elbers Geek Zwetsloot René Beaumont 77 79 81 83 85 86 89 91 93 95 98 99 101 104 105 107 109 111

Kunstcatalogus | 117 Online-kunst-kopen direct van de kunstenaar. Op ons online kunstplatform exposeren erkende en opkomende kunstenaars hun kunstwerken. Onze brede portfolio met een wisselende collectie unieke of in kleine serie gemaakte hedendaagse kunst voor verschillende smaken en budgetten maakt online kunst kopen bij Dutch Luxury Design uniek. Online-kunst-kopen is leuk en gemakkelijk! Kunst inspireert, boeit en fleurt jouw wereld op. Welke kunst dat met je doet is heel persoonlijk. Dat kan komen omdat het je verbeelding in gang zet. Kortom, kunst kopen is heel persoonlijk en daar helpen wij je graag bij. Waarom online kunst kopen bij Dutch Luxury Design? Gecureerde portfolio; de kunst die je ziet is door ons geselecteerd en voldoet aan strenge selectiecriteria. Het zijn allemaal bijzondere stukken Niet iedere kunstenaar kan zomaar zijn kunstwerken bij ons exposeren Echt, origineel en uniek; elk kunstwerk wat je ziet in onze online shop is voorzien van een certificaat van echtheid, authenticiteit en uniciteit. Alle kunstwerken worden direct van de kunstenaar gekocht en geleverd. Persoonlijk advies en koopbegeleiding; mocht je advies met betrekking tot je keuze en/of meer willen weten over de kunstwerken? Je kunt ons bereiken voor een persoonlijk contact via telefoon, WhatsApp of bijvoorbeeld Google Meet. Verzekerde levering; Heb je een keus gemaakt, dan zorgen wij voor wereldwijde en volledig verzekerde on-demand levering op elk gewenst adres. Na je bestelling stemmen wij persoonlijk de bezorggegevens met je af. Je ontvangt dan een indicatieve leverdatum en bericht van ons zodra de leverdatum definitief bekend is. Wij streven er altijd naar je bestelling binnen 10 dagen te leveren Tevredenheidsgarantie; Bevalt het kunstwerk toch niet, dan kun je het binnen 14 dagen retour zenden. Om het kunstwerk retour te zenden, kun je contact met ons opnemen, dan regelen wij het retourformulier en dat het wordt opgehaald. Bij onbeschadigd retour, krijg je je geld terug Zien en ervaren; alle kunstwerken kunnen bekeken worden in het atelier van de kunstenaar. Shop in jouw favoriete stijl! dutchluxurydesign.com 0683 707 830 info@dutchluxurydesign.com

www.dutchluxurydesign.com

1 Publizr

Index

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. 24
 25. 25
 26. 26
 27. 27
 28. 28
 29. 29
 30. 30
 31. 31
 32. 32
 33. 33
 34. 34
 35. 35
 36. 36
 37. 37
 38. 38
 39. 39
 40. 40
 41. 41
 42. 42
 43. 43
 44. 44
 45. 45
 46. 46
 47. 47
 48. 48
 49. 49
 50. 50
 51. 51
 52. 52
 53. 53
 54. 54
 55. 55
 56. 56
 57. 57
 58. 58
 59. 59
 60. 60
 61. 61
 62. 62
 63. 63
 64. 64
 65. 65
 66. 66
 67. 67
 68. 68
 69. 69
 70. 70
 71. 71
 72. 72
 73. 73
 74. 74
 75. 75
 76. 76
 77. 77
 78. 78
 79. 79
 80. 80
 81. 81
 82. 82
 83. 83
 84. 84
 85. 85
 86. 86
 87. 87
 88. 88
 89. 89
 90. 90
 91. 91
 92. 92
 93. 93
 94. 94
 95. 95
 96. 96
 97. 97
 98. 98
 99. 99
 100. 100
 101. 101
 102. 102
 103. 103
 104. 104
 105. 105
 106. 106
 107. 107
 108. 108
 109. 109
 110. 110
 111. 111
 112. 112
 113. 113
 114. 114
 115. 115
 116. 116
 117. 117
 118. 118
Home


You need flash player to view this online publication