0

DUTCH LUXURY DESIGN GALLERIES KUNSTCATALOGUS – lente/zomer 2022

"I found I could say things with color and shapes that I couldn’t say any other way – things I had no words for." Georgia O’Keeffe www.dutchluxurydesign.com

DUTCH LUXURY DESIGN GALLERIES KUNSTCATALOGUS Deze catalogus bevat een selectie van kunst uit onze portfolio. Op onze website kunt u meer kunst ontdekken! Selectie lente/zomer 2022, bevat werk van: Bastiaan van Amstel Samira el Bali René Beaumont Lambert van Berkom Ferdi de Bruijn Lenie van den Bulk Hermien Buytendijk Jan Detrie Dick van Dijk Johan van Dreven Jolanda van der Elst Jalinka Gressmann Noëlle van der Hagen Jennifer Hartsinck Ilona Hendriks Ann Hermans Claudine Hermes Mieke van den Hoogen Els Hoonhout Karin Hovius Meta Jaarsma Lenka Jarosova Rineke de Jong Lieke Jongeneelen Marjanka Jonkers Lenie Kamstra Anita de Leeuw Margot van Leeuwen Swanica Ligtenberg Wil Lof Lydia de Loos Mark van Maanen Roos van der Meijden Cynthia Meiring Elke Meulendijks Mieke Oldenburg Jos Out Angelika Poels Hub Pollen Ton Pret Piet Prins Inge Prins van Wijngaarden Sophie Reneman Jan Joop Ruisch Bianca Ruizendaal Lieske Stieger-Brouwers Tonny Strik Irene Verdoorn Albert Voges Jolanda Wassenaar Antoon van Wijk Joke Zaal Aida Zadeh

Dutch Luxury Design is een internationaal kunst agentschap Wij vertegenwoordigen kunstenaars en productontwerpers. Het is onze missie om gecureerde en originele kunst & designobjecten onder de aandacht te brengen van een kunstminnend publiek en interieurprofessionals. Wij doen dat online en offline. De essentie van onze missie is authenticiteit, samenwerking, creativiteit, vertrouwen en vakmanschap met een serieuze ambitie voor business en groei. Dutch Luxury Design wil waardevol zijn voor alle betrokkenen, nu en voor de lange termijn, met een solide zakelijke aanpak, waarbij elke deelnemer bijdraagt aan continuïteit en kwaliteit. Dutch Luxury Design is in 2013 in Nederland opgericht door Ruud van der Splinter, geïnspireerd door een businessontwikkelingsproject. Wat begon als een passie om verschillende Nederlandse kunstenaars persoonlijk te begeleiden op de internationale kunstmarkt, is uitgegroeid tot een professionele organisatie voor advies en verkoop van kunst & designobjecten. Naast Nederlandse kunstenaars vertegenwoordigen we ook kunstenaars en productdesigners uit andere landen. Ons werk- en bezoekadres is onze galerie in de Voorstraat 1, 4116 BC in Buren (Gld), het pittoreske stadje in de Betuwe. “De afgelopen jaren heeft de kunstmarkt ingrijpende veranderingen ondergaan. Hierdoor zijn we ons nog meer gaan verdiepen in de handel, advisering en collecties van kunst. Wij voeren online en offline activiteiten uit voor marketing en verkoop van kunst & designobjecten. Wij organiseren vaste en pop-up exposities en werken nauw samen met professionele interieurontwerpers en andere partijen in de luxe interieurbranche. Met ons Art Trade Programma ondersteunen wij interieurontwerpers, particuliere verzamelaars, zakelijke opdrachtgevers, architecten en beheerders van openbare plaatsen met kunstgerelateerde dienstverlening.” Margreet van der Gaag, Managing Director margreet@dutchluxurydesign.com 0031 (0)683 707 830 www.dutchluxurydesign.com

COLOFON HOOFDREDACTIE Margreet van der Gaag VORMGEVING EN ONTWIKKELING Ruud van der Splinter PUBLICATIES & PERS info@dutchluxurydesign.com GALERIE- EN BEZOEKADRES Voorstraat 1 4116 BC Buren (Gld) ONLINE GALERIE www.dutchluxurydesign.com COVER De cover van deze editie is ontworpen door Irene Verdoorn, Nederlandse kunstenares. Een selectie van Irene’s werk maakt deel uit van de portfolio van Dutch Luxury Design. Meer over Irene: www.dutchluxurydesign.com/nl/onzekunstenaars/irene-verdoorn. © ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN Op deze catalogus rust copyright die toebehoort aan Dutch Luxury Design. Niets uit deze catalogus mag worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid middels drukwerk, fotokopie, printwerk anders dan bedoeld voor huiselijk gebruik. Voor elke uitzondering hierop dient u te beschikken over uitdrukkelijke en voorafgaande schriftelijke toestemming van Dutch Luxury Design.

ORANJESTAD BUREN - DE PAREL VAN DE BETUWE; HET ALLERMOOISTE CANVAS VOOR EXPOSITIE VAN KUNST & DESIGNOBJECTEN Het was in de zomer van 2020 dat het pittoreske Buren de harten veroverden van de ondernemers van Dutch Luxury Design. Deze “Parel van de Betuwe” met z’n rijke historie en authentieke atmosfeer fungeert alweer twee jaar als het allermooiste canvas voor het permanent exposeren van kunst & designobjecten. Lees hier waarom een bezoek aan de galerie van Dutch Luxury Design én aan Buren de moeite waard is. Galerie Dutch Luxury Design in ‘t Koopmanshyuys in Buren (Gld) Koninklijk onthaal De galerie is gesitueerd op de 1e en 2e etage van ’t Koopmanshuys aan de Voorstraat nr. 1, naast het Museum Buren & Oranje, waar de geschiedenis van Buren en de verbintenis met ons Koningshuis in het monumentale Raadhuis tot leven komt. Bekijk de kinderkleertjes van Wilhelmina, de schoenen van Juliana en de kunstzinnige voorwerpen van Beatrix. Bewonder 600 jaar kostuumgeschiedenis met als topstuk het officierstenue Koninklijke Marine, waarin koning Willem-Alexander is gehuwd! Schuin tegenover de galerie staat de Sint Lambertus kerk met z’n markante toren, waar Willem van Oranje op 8 juli 1551 zijn eerste vrouw Anna van Buren trouwde, met daarvoor een in brons vereeuwigd familietafereel: Anna van Egmont-Buren en haar kinderen Filips Willem (Prins van Oranje, Graaf van Nassau en Graaf van Buren) en Maria, die afscheid nemen van Willem de Zwijger. Historische landmarks Buren is nog voor een belangrijk deel voorzien van stadswallen en -muren. Het leent zich dan ook goed voor een kleine wandeling, waarbij je hier en daar wordt verrast door de nodige historische ‘landmarks’. Loop vanuit de galerie in Westelijke richting naar de Culemborgsepoort; een simpele poort met rondboogdoorgang die ook wel de Huizerpoort wordt genoemd. Als je voor de poort linksaf slaat, loop je de Synagoge tegemoet, hetgeen tegenwoordig fungeert als cultureel centrum.

Terug richting de poort en verder in Noordelijke richting, kan de molen – de Prins van Oranje – je niet ontgaan. Met deze volledig gerestaureerde, maalvaardige walmolen wordt nog altijd graan gemalen. De Prins van Oranje en het bijbehorende winkeltje is op de reguliere openingstijden te bezoeken. Wanneer je het wandelpad volgt, kom je vanzelf bij het door Maria van Nassau gefundeerde Weeshuis, dat nu ook als trouwlocatie dienst doet en verbonden is aan het Marechausseemuseum, wat even verderop staat. Dutch Luxury Design galerie Terug naar de galerie van Dutch Luxury Design en ontdek de verschillende categorieën: schilderijen, design objecten, beelden, mixed media, fotografie en digitale kunst. Bekijk voor openingstijden en evenementen onze website: www.dutchluxurydesign.com Overige geneugten En als je dan genoten hebt van de kunst & designobjecten in de galerie, strijk je neer bij een van de vele horecagelegenheden voor de nodige culinaire geneugten! Van ambachtelijk schepijs bij IJsloket De Burgemeester tot lokale lekkernijen bij Hotel De Prins of een zes gangen grote smaakbeleving bij Gastrobar Maximaal; er is voor ieder wat wils. Ook overnachten kan op verschillende manieren. Boek een compleet vakantiehuis naast de galerie, een intieme B&B elders in- of rondom het stadje of ga lekker kamperen tussen de fruitbomen. Tot slot is er in de nabije omgeving van Buren ook nog van alles te bezoeken. Ontdek het oldtimer museum in Buren en het Wijndomein in het naastgelegen plaatsje Erichem, waar je Nederlandse wijnen kunt proeven of kunt picknicken in de wijngaard. Of neem een duik in de geschiedenis aan de hand van een tochtje langs forten en bunkers, sluizen en kanalen, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en combineer dat dan met Het Verdronken Bos of de uiterwaarden.

Cartouche#3 van Bastiaan van Amstel Unieke collage gemaakt van op canvas geschilderde vormen. Handgesneden en gemonteerd op origineel Egyptische papyrus. Afmetingen: 49 x 36 x 4 cm.

Cartouche #5 van Bastiaan van Amstel Unieke collage gemaakt van op canvas geschilderde vormen. Handgesneden en gemonteerd op origineel Egyptische papyrus. Afmetingen: 49 x 36 x 4 cm.

Emerald van Samira el Bali Schilderij van acryl, metallic en bladgoud op canvas. Uniek Afmetingen: 100 x 100 cm.

Faith van Samira el Bali Schilderij van acryl, metallic en bladgoud op canvas. Uniek Sizes: 80 x 100 cm.

L´Altière van René Beaumont Beeld van brons met blauw/groen patin. Uniek Sizes: 65 x 31 x 10 cm.

Dame Blanche van René Beaumont Beeld van marmer, Arabescato. Uniek Afmetingen: 27 x 19 x 15 cm.

Calypso van Lambert van Berkom Schaal van hoogwaardig roestvrij staal. Uniek Afmetingen: 32 x 18 x 12 cm.

Model 12XL van Lambert van Berkom Schaal van hoogwaardig roestvrij staal. Uniek Afmetingen: 58 x 17 x 12 cm.

Unbalanced van Ferdi de Bruijn Lichtobject van handbeschilderd composiet. Uniek Afmetingen: 170 x 25 x 6 cm.

PLANET Nightsky van Ferdi de Bruijn Lichtobject van leisteen met een in relief geprinte originele foto. Uniek Afmetingen: 91 x 91 cm.

Early morning in Greece van Lenie van den Bulk Schilderij van olie op linnen. Uniek Afmetingen: 80 x 90 cm.

Early summer morning van Lenie van den Bulk Schilderij van olie op linnen. Uniek Afmetingen: 120 x 100 cm.

Ei, ei, je bent van “mei” van Hermien Buytendijk Beeld van keramiek, Uniek Afmetingen: 22 x 32 x 23 cm.

Romance op distance van Hermien Buytendijk Beeld van keramiek. Uniek Afmetingen: 43 x 40 cm.

Imperial dragonfly van Jan Detrie Schilderij van acryl op linnen. Uniek Afmetingen: 100 x 100 cm.

The bear with company van Jan Detrie Schilderij van acryl op linnen. Uniek Afmetingen: 100 x 100 cm.

The chromosones match van Dick van Dijk Schilderij van olie op karton. Uniek Afmetingen: 30 x 35 cm.

Head III (except in dancing) van Dick van Dijk Schilderij van olie op hout. Uniek Afmetingen: 40 x 40 cm.

Mystical I van Johan van Dreven Fine Art Print in 12 kleuren op hoogwaardig folie, op 4 mm dibond. Afgewerkt met semimatte beschermlaag. Met ophangsysteem. Gelimiteerde oplage: 5 Afmetingen: 100 x 80 cm.

Mystical II van Johan van Dreven Fine Art Print in 12 kleuren op hoogwaardig folie, op 4 mm dibond. Afgewerkt met semimatte beschermlaag. Met ophangsysteem. Gelimiteerde oplage: 5 Afmetingen: 100 x 80 cm.

The window van Jolanda van der Elst Schilderij van olie op linnen. Uniek Afmetingen: 80 x 80 cm.

The piano van Jolanda van der Elst Schilderij van olie op linnen. Uniek Afmetingen: 100 x 120 cm.

Silence is red van Jalinka Gressmann Digitale kunst geprint op Hahnemühle White Velvet, 270grs Fine Art Paper. Gelimiteerde oplage Beschikbaar in verschillende afmetingen.

Jungle head van Jalinka Gressmann Digitale kunst geprint op Hahnemühle White Velvet, 270grs Fine Art Paper. Gelimiteerde oplage Beschikbaar in verschillende afmetingen.

Coloured waves van Noëlle van der Hagen Wanddecoratie van organza op satijn. Uniek Afmetingen: 108 x 66 x 12 cm.

Orange in blue van Noëlle van der Hagen Wanddecoratie van organza op satijn. Uniek Afmetingen: 40 x 40 x 4 cm.

Lifelines II van Ilona Hendriks Schilderij van acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 170 x 120 cm.

Daydream van Ilona Hendriks Schilderij van acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 100 x 100 cm.

Blue angel van Ann Hermans Beeld van keramiek. Uniek Afmetingen: 65 x 20 x 18 cm.

The dreamer van Ann Hermans Beeld van brons. Uniek Afmetingen: 18 x 22 x 18 cm.

Fashionable Lady van Claudine Hermes Schilderij van waterverf en inkt op papier. Uniek Afmetingen: 50 x 65 cm.

Rooted van Claudine Hermes Schilderij van waterverf en inkt op papier. Uniek Afmetingen: 50 x 65 cm.

Explore the unknown nr 16 van Jennifer Hartsinck Foto afdruk onder mat acrylglas op 3mm aluminium dibond. Gelimiteerde oplage Beschikbaar in verschillende afmetingen.

Explore the unknown nr 40 van Jennifer Hartsinck Foto afdruk onder mat acrylglas op 3mm aluminium dibond. Gelimiteerde oplage Beschikbaar in verschillende afmetingen.

Vase fringe van Mieke van den Hoogen Beeld van keramiek. Uniek Afmetingen: 40 x 50 x 15 cm.

Vase stripes van Mieke van den Hoogen Vaas van keramiek. Uniek Afmetingen: 20 x 12 x 12 cm.

Springawakening van Els Hoonhout Schilderij van olie op bedrukte stof. Uniek Afmetingen: 150 x 100 cm.

Between her and her mom van Els Hoonhout Schilderij van olie op een waszak. Uniek Afmetingen: 120 x 80 cm.

Vanity van Karin Hovius Digitale kunst geprint op 4 mm dibond met soft finish. Gelimiteerde oplage: 8 Afmetingen: 90 x 60 cm.

Survival and cleansing van Karin Hovius Digitale kunst geprint op 4 mm dibond met soft finish. Gelimiteerde oplage: 8 Afmetingen: 90 x 60 cm.

Springflorals van Meta Jaarsma Lichtobject met LED en beeld van keramiek op MDF sokkel. Uniek Afmetingen beeld: 33,5 cm. Totale afmeting: 146 cm.

Japanese Design van Meta Jaarsma Lichtobject met LED in houten frame. Uniek Afmetingen: 101 x 76.5 x 11,5 cm.

CENTER PIECES In deze rubriek bieden we kunstenaars de kans het middelpunt te zijn van de Dutch Luxury Design Kunstcatalogus. Hier vertellen zij over hun kunst, wie ze zijn en wat hen drijft. Deze keer zijn dat: Jos Out, Lieke Jongeneelen, Elke Meulendijks, Johan van Dreven en René Beaumont. LIEKE JONGENEELEN Objecten waarin kunst en interieur samensmelten Sinds de opening van onze Studio in Buren maken de lampenkappen van Lieke vast onderdeel uit van onze presentatie. Deze unieke creaties van Lieke komen voort uit een liefde voor het experimenteren met materialen en technieken, haar jarenlange ervaring als kunstenaar en docent beeldende vorming, en haar drive om kunst en interieur in de vorm van mooie objecten samen te smelten. Bij het vervaardigen gebruikt Lieke materialen die structuur en textuur geven zoals verf, structuur-pasta's, papier, bladgoud, textiel en glas, maar ook organische materialen zoals zand, steentjes, gedroogde bloemen, bladeren en zelfs eierschaal. Een verschil van dag en nacht Elke lampenkap is als een kunstwerk; een sieraad in je interieur. Dat is al zo bij daglicht, maar helemaal als de avond valt. Dan ondergaan de kappen een ware transformatie! Door de combinatie van techniek, licht en transparantie krijgen de kappen allemaal hun eigen, unieke doorstraling. Gun jij jezelf of een ander deze unieke beleving van licht? Kom dan naar onze Studio in Buren en bekijk live de mogelijkheden van de verschillende kappen!

De lampenkappen van Lieke Jongeneelen zijn te zien en verkrijgbaar via: www.dutchluxurydesign.com/nl/onze-kunstenaars/lieke-jongeneelen

ELKE MEULENDIJKS Elke startte haar carrière in de grafische wereld, waarna zij later besloot de Kunstacademie in Tilburg te volgen en daar werd opgeleid tot zelfstandig kunstenaar. Na enige omzwervingen in Brabant is zij nu helemaal ‘thuis’ in Sterksel. Met aangrenzend een schitterende tuin met grote, wel honderd jaar oude platanen, waar zij heerlijke momenten beleeft als de zon tussen de takken en bladeren schijnt, en die dan vereeuwigt op canvas. Technische ontwikkelingen bieden haar de mogelijkheid verbinding te maken tussen de natuur, het schilderen en digitale bewerkte kunst. Elke verwerkt haar waarnemingen in impressies en vertaalt deze vervolgens naar kleurrijke presentaties. Zo stelt zij zichzelf in staat om haar ‘genietmomenten’ te delen met anderen. Elke: “Creëren is altijd mijn uitlaatklep geweest. Van kleins af aan. De vrijheid van het creatief proces is fantastisch. Het onderzoeken gaat maar door!” “Tijdens de lockdown ben ik actief geweest met het maken en verkopen van nft’s (unieke crypto tokens). Maar het bleek mijn wereld niet. Wèl vond ik het heerlijk mijn schilderijen te digitaliseren en te bewerken. Dat bracht me tot de meest luxe, unieke prints. Het biedt mij – en de klant - oneindig veel mogelijkheden op het gebied van kleur, compositie en formaat. Om het exclusieve karakter van de prints te behouden, stel ik ze beschikbaar in een beperkte oplage.”

“De natuur is onuitputtelijk, en mijn kleurenpalet ook. Ik blijf daarom uitijken naar toekomstige ‘genietmomenten’ en het op unieke wijze vastleggen!” Schilderijen in het atelier van Elke Meulendijks De schilderijen van Elke Meulendijks zijn te zien en verkrijgbaar via: www.dutchluxurydesign.com/nl/onze-kunstenaars/elke-meulendijks

JOS OUT Het werk van Jos is blijvend onderzoekend. Jos: “Het kunstzinnig scheppen begint met aftasten. Welk materiaal ga ik gebruiken en wat heb ik te vertellen. Hoeveel ruimte biedt een steen? Beeldhouwen is vormgeven door materiaal te verwijderen. Iets dat is weggehakt kan niet meer worden teruggehaald. In die zin is beeldhouwen confronterend; elke handeling heeft consequenties.” Waar Jos zich voorheen vooral liet leiden door de vorm van een steen, werkt zij tegenwoordig meer vanuit een plan. Ze schetst, maakt de vorm eerst in klei of haalt het uit piepschuim. Soms vindt ze het handig om het model wat uit te vergroten tot 2 á 3 keer in gerso (gips) om te zien wat dat met de vorm doet als je het vergroot. “Ik werk het liefst met steen. Ik ben dan ook een echte steenhouwer. Marmer vind ik een heerlijk materiaal. Marmer heb je in alle soorten en maten van wit tot zwart, roze, rood etc. In Italië, waar ik veel marmer vandaan haal, zoek ik net zo lang tot ik het juiste stuk heb gevonden. Wit marmer - het echte Michelangelo marmer ‘Satuario Puro’ - is bijna doorschijnend wit en heeft geen aders, geen vervuiling. ‘Rosa Portugale’ is roze marmer, afkomstig uit Portugal met mooie kristallen. Belgisch zwart marmer, ‘Noir de Mazy’, is heel bijzonder, kostbaar en anders van structuur; bijna glasachtig, wat maakt, dat het lastig te bewerken is.”

Jaarlijks werkt Jos in Italië in het marmergebied bij Carrara, Noord Toscana, te midden van 8 tot 12 mensen die overal ter wereld vandaan komen. Ieder voor zich, maar toch met elkaar. Deze internationale omgeving, de Italiaans zon, de cappuccino én natuurlijk het marmer zijn voor haar een grote bron van inspiratie. “Het vele marmer wat daar uit de bergen wordt gekapt, wordt gebruikt voor onze grote, wereldwijde consumptiemaatschappij. Was het eerst alleen bedoeld voor Italië en voor Europa; vandaag de dag gaat het marmer de hele wereld over en wordt het zelfs in de rijke oliestaten gebruikt voor de bouw van megahuizen en paleizen. Het marmer is nog niet op, de bergen zijn nog niet leeg, maar de hoeveelheid neemt schrikbarend snel af. In het kader van duurzaamheid, heb ik recent twee beelden gemaakt uit een grafsteen van een graf dat geruimd zou worden. Zonder hergebruik zou zo’n mooie marmeren steen vergruisd worden en tot puin verwerkt, ten behoeve van de aanleg van asfaltwegen. On-duurzamer kan het niet.” “Ik heb altijd geroepen dat ik in mijn volgende leven architect word. Ik vind dat een fascinerend beroep omdat het creativiteit, techniek en nauwkeurigheid samenbrengt. Bruggen vind ik de meest fascinerende bouwwerken vanwege hun prachtige lijnen en oersterk qua uitstraling. Maar laat mij maar werken aan een beeld. Hakken, zagen en eindeloos schuren in de buitenlucht, het liefst vanuit Italië. En als het proces dan klaar is, is het voor mij ook klaar en mag het zo snel mogelijk naar een nieuwe eigenaar, zodat er bij mij weer ruimte komt voor iets nieuws. Ik moet oppassen dat ik op een bepaald moment niet met te veel projecten en beelden tegelijk bezig ben, maar ideeën heb ik nog genoeg!” De beelden van Jos Out zijn te zien en verkrijgbaar via www.dutchluxurydesign.com/nl/onzekunstenaars/jos-out

JOHAN VAN DREVEN Het digitale tijdperk als start van nieuwe verkenningen. Hoewel Johan als jong kind binnen het gezin helemaal niet werd gestimuleerd op het gebied van kunst, wist zijn tekenleraar op school hem wel degelijk aan te moedigen en ontwikkelde hij toch al in zijn tienerjaren een liefde voor (bijna) surrealistische landschappen en een zeker talent voor fotografie en het werken met kleuren en vormen. De behoefte zich te onderscheiden van hetgeen al bestond, maakte zijn pubertijd niet bepaald gemakkelijk. Wanhopig door het niet begrijpen van zijn eigen talent, keerde hij zich af tegen kunst en vernietigde hij alles wat hij tot dan toe had gemaakt. Wat bleef, hoewel met tussenpozen, was de analoge fotografie. In zijn doka hield hij zich destijds vooral bezig met zwartwit fotografie, maar de opkomst van digitale fotografie opende nieuwe deuren voor Johan; hij ging experimenteren met kleuren, vormen en abstracte creaties en ontwikkelde zich uiteindelijk tot Digital Artist. Van papier tot dibond en weer terug De route van een kunstenaar is sowieso een grote ontdekkingstocht, zo stellen wij – niet kunstenaars – ons voor. Een zoektocht naar wie je bent als maker, wat je wilt creëren en met welke materialen je het liefste werkt. Teleurstellingen, frustraties, gebrek aan inspiratie; het zal velen bekend voorkomen. Johan begon zijn ‘hobbelige’ tocht met het experimenteren met allerlei soorten papier. Van goedkoop tot hoogkwalitatief barietpapier, naar canvas, acryl, metaal, glas, polystyreen en dibond weer terug naar barietpapier, waarop hij nu met een eigen printer digitale prints maakt. Hij liet zich inspireren door bijvoorbeeld de durf van de excentrieke Dalí, de scheppingsdrang en de daarbij behorende emotionele kwellingen van Munch, en de werkwijze met kleuren en vormen van Hundertwasser en Mondriaan.

Een boodschap zonder titel Waar Johan tot op heden altijd in 2D presenteerde, variërend in groottes van A4 tot 100x150cm, heeft hij recentelijk een nieuwe presentatievorm ontwikkeld, namelijk een 60x80x15cm grote drager in zowel hout als acryl, waarbij de achterwand fungeert als de achtergrond van de hoofdafbeelding en het geheel een mooie dieptewerking heeft en het hoofdonderwerp als het ware zweeft. Met als thema ‘Nude, but not naked’ is het naakte vrouwelijke lichaam het canvas voor zijn nieuwe digitale creaties, die volledig intuïtief ontstaan. Het gaat hem hierbij niet om sensualiteit, maar om expressie, emotie, en vormen en kleuren. Van zwartwit tot digitaal bewerkt en van herkenbaar tot naïef. Een ene keer raakt het grootse wereldgebeurtenissen en andere keren gaat het over worstelingen die mensen moeten doorstaan, met zichzelf en/of met hun omgeving. De beschouwer kan er wellicht zijn eigen verhaal in zien, zonder (af)geleid te worden door een titel van de kunstenaar. Nog voldoende ruimte om te leren “Op dit moment heb ik, naar mijn gevoel, mijn plek gevonden. Er is echter nog voldoende ruimte voor nieuwe ontdekkingen – zeker op het gebied van materialen – en voor het leren van andere digitale technieken. Het is mijn innerlijke onrust die mij daar ongetwijfeld toe leidt en ondertussen laat ik mijzelf verrassen, door mijzelf.” De digitale kunst van Johan van Dreven zijn te zien en verkrijgbaar via: www.dutchluxurydesign.com/nl/onze-kunstenaars/johan-van-dreven

RENÉ BEAUMONT Bij René was het al snel duidelijk dat hij wilde creëren. Als kleuter knutselde hij vliegtuigen en boten in elkaar. Maar tekende ook in potlood en pen. Later volgden schilderijen in aquarel en olieverf. Gesteund door zijn ouders, die hem altijd stimuleerden om vooral ook ‘gebruik te maken van die andere hersenhelft’, begon hij – naast zijn rechtenstudie in Leiden – met beeldhouwen. “Om toch íéts om handen te hebben…” In die tijd gebruikte hij voor zijn torso’s marmer en mooie, ‘niet toevallig aanwezige’ Leidse modellen. Hij trad in de voetsporen van zijn vader, en werkte vooral surrealistisch. Daar waar een deur sluit…. Zijn eerste portret was dat van zijn eerste zoon, toen nog geen drie jaar oud, in brons. Daarna zouden nog vele andere familieportretten volgen. Met opgroeiende kinderen kwam het beeldhouwen dikwijls stil te liggen. “Carrière maken en werken, om mondjes te voeden, en het hen aan niets te laten ontbreken… Het gaf de maatschappelijk gewenste voldoening aan de ene kant, een naar frustratie neigend onbehagen aan de andere.” Zo’n vijf jaar geleden maakte René zowel zakelijk als privé een enorme ommezwaai. Toen de drie kinderen het huis uit waren, gunde hij zichzelf een vervroegd ‘pensioen’ en ging op zichzelf wonen. Het bracht hem eindelijk de tijd en de ruimte om te doen wat hij wilde: creëren. Koppen boeien, mateloos Het focussen op portretten ligt misschien niet direct voor de hand, maar bleek een logische route. “Torso’s, lijven, poses, ik begon ze wat beu te worden wegens te gemakkelijk. Ik merkte dat ik, onwillekeurig, meer en meer werd gedreven tot het willen doorgronden, dus vastleggen, van de anatomie van gezichten, van elks eigenheden en mimiek, karakter en uitstraling, expressie; persoonlijkheid. Het daagde mij uit om op een nóg intensievere manier naar ‘een kop’ te kijken, en daar het mijne mee te doen.”

Iemand die eeuwigdurende herinnering gunnen Na vrij werk met ‘van willekeurige passanten tot jeugdvriendinnen’ heeft René daar recentelijk ‘werken in opdracht’ aan toegevoegd. “Een dubbele uitdaging, want zo verschijnt ineens een tweede ‘censor’ op het toneel, een andere dan ikzelf. In technische zin is werken in opdracht een behoorlijk intensief en serieus traject. Tegelijkertijd is het, in intermenselijk opzicht, een pracht van een avontuur: intiem, intimiderend zelfs. Het mooie van portretteren is namelijk dat je iemand op een heel specifieke manier leert kennen. Waar het uiterlijk ten slotte een spiegel is van het innerlijk, mag, nee, moet je je in beide verdiepen. Niet zelden zie ik dan meer dan menig ouder, kind of geliefde ooit zag. Dat vervolgens vereeuwigen. Zo iemand een eeuwigdurende herinnering gunnen. Eentje die beroert en emotioneert, elke keer weer, vanuit iedere hoek en bij elk licht. Dat doe ik met ongekend plezier!” De beelden van René Beaumont zijn te zien en verkrijgbaar via: www.dutchluxurydesign.com/nl/onze-kunstenaars/rene-beaumont

Butterfly van Lenka Jarosova Beeld van glas met brons en gedecoreerd met goudverf. Uniek Afmetingen: 62 x 55 x 6 cm.

Dancer green van Lenka Jarosova Beeld van glas met brons. Uniek Afmetingen: 28 x 15 x 4 cm.

Twilight nr 3 van Marjanka Jonkers Kunstwerk gemaakt van acryl, gips, gerecycled perspex/plexiglas, gemanipuleerd doek, houten frame. Uniek Afmetingen: 40 x 50 x 5 cm.

Twilight nr 5 van Marjanka Jonkers Kunstwerk gemaakt van acryl, gips, gerecycled perspex/plexiglas, gemanipuleerd doek, houten frame. Uniek Afmetingen: 40 x 50 x 5 cm.

Mathilde in blue van Rineke de Jong Schilderij van acryl op linnen. Uniek Afmetingen: 100 x 50 cm.

Mathilde Maal2 van Rineke de Jong Schilderij van acryl op linnen. Uniek Afmetingen: 60 x 110 cm.

Lampshade The Ruffle van Lieke Jongeneelen Handgemaakte lampenkappen van chintz, afgewerkt met een vernislaag en een goudkleurige textielbies. Uniek Afmetingen: 40 cm diameter x hoogte 20 cm.

Lampshade Brittle Mozaïek I van Lieke Jongeneelen Handgemaakte lampenkap met mozaïek van eierschaal en 24 karaats bladgoud. Uniek Afmetingen: 30 cm diameter x hoogte 15 cm.

Flower flight van Lenie Kamstra Schilderij van spuitverf en acryl op linnen. Uniek Afmetingen: 80 x 80 cm.

Summer vibes van Lenie Kamstra Schilderij van spuitverf en acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 80 x 80 cm.

Healing garden van Anita de Leeuw Schilderij van acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 90 x 90 cm.

Heaven van Anita de Leeuw Schilderij van acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 100 x 100 cm.

Shimmer van Margot van Leeuwen Paneel van 'nuno vilt', wol gevilt op een stof, in dit geval zijde. Gemaakt van merinowol, wilde zijde, margilan zijde en thaise zijde. Uniek Afmetingen: 105 x 135 cm.

Open book van Margot van Leeuwen Wanddecoratie gemaakt van vilt. Dit vilt is gemaakt van wol Bergschaap en gerecycled katoen. Uniek Afmetingen: 115 x 84 x 15 cm.

Allium kintsugi vase van Swanica Ligtenberg Beeld van keramiek. Uniek Sizes: 26 x 16 x 15 cm.

Propose vase van Swanica Ligtenberg Beeld van keramiek. Uniek Afmetingen: 38 x 33 x 16 cm.

Shea I van Wil Lof Schilderij van acryl en mixed media op linnen. Uniek Afmetingen: 80 x 100 cm.

Mystery II van Wil Lof Schilderij van acryl en mixed media op linnen. Uniek Afmetingen: 60 x 100 cm. Swan lake by Vladimir Ezhakov Painting oil on canvas Sizes: 110 x 85 cm Unique

Den Helder III van Lydia de Loos Schilderij van acryl en mixed media op canvas. Uniek Afmetingen: 78 x 84 cm.

Pink flowers van Lydia de Loos Schilderij van acryl op paneel. Uniek Afmetingen: 90 cm diameter.

Dimensions of Nature III van Mark van Maanen Schilderij van olie op paneel. Uniek Afmetingen: 60 x 60 cm.

Dimensions of nature VI van Mark van Maanen Schilderij van olie op paneel. Uniek Afmetingen: 60 x 60 cm.

After the rain van Roos van der Meijden Schilderij van acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 80 x 80 cm.

Travel report van Roos van der Meijden Schilderij van acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 60 x 60 cm.

Nutan van Cynthia Meiring Kunstwerk van Caran d'Ache Luminance kleurpotloden op zuurvrij, 640 gr/m2 papier van Fabriano Artistico. Uniek Afmetingen: 70 x 70 cm.

The one and only van Cynthia Meiring Kunstwerk van Caran d'Ache Luminance kleurpotloden op zuurvrij, 640 gr/m2 papier van Fabriano Artistico. Uniek Afmetingen: 50 x 70 cm.

Varens 6 van Elke Meulendijks Digitaal bewerkte foto van origineel schilderij geprint op plexiglas. Beschikbaar in verschillende afmetingen.

Joy IV van Elke Meulendijks Digitaal bewerkte foto van origineel schilderij geprint op plexiglas. Beschikbaar in verschillende afmetingen.

Steel 97 “no title” van Carl Möller Beeld van gelast staal. Uniek Afmetingen: 21 x 25,5 x 16,5 cm.

White Coral van Carl Möller Wandbeeld van MDF bekleed met epoxyhars en verf. Uniek Afmetingen: 46 x 46 x 13 cm.

Horses van Mieke Oldenburg Beelden van brons. Set van 2 Afmetingen: 16 x 16 x 10 cm per stuk

African Queen (detail) van Mieke Oldenburg Beeld van brons. Uniek Afmetingen: 24 x 14 x 10 cm.

Futuro van Jos Out Beeld van marmer, Bianco Latte. Uniek Afmetingen: 50 cm diameter.

Natiche van Jos Out Beeld van marmer, Noir de Mazy. Uniek Afmetingen: 45 x 30 x 10 cm.

Into the future one van Angelika Poels Foto geprint op dibond premium zijde glans. Gelimiteerde oplage: 3 Beschikbaar in verschillende afmetingen en op verschillende media.

Into the future five van Angelika Poels Foto geprint op dibond premium zijde glans. Gelimiteerde oplage: 3 Beschikbaar in verschillende afmetingen en op verschillende media.

Still life with garlic bulb van Hub Pollen Schilderij van olie op paneel. Uniek Afmetingen: 20,5 x 20,5 cm.

Still life with pointed wire and stone van Hub Pollen Schilderij van olie op paneel. Uniek Afmetingen: 61 x 40 cm.

The potato eaters (inspired by van Van Gogh) by Ton Pret Schilderij van Lascaux acryl op linnen. Uniek Afmetingen: 120 x 100 cm.

Herman Brood van Ton Pret Schilderij van Lascaux acryl op linnen. Uniek Afmetingen: 116 x 89 cm.

La Contessa van Piet Prins Digitale kunst afgedrukt op High Definition Metal met glanzende afwerking. Gelimiteerde oplage: 6 Beschikbaar in verschillende afmetingen.

Sunrise van Piet Prins Digitale kunst afgedrukt op High Definition Metal met glanzende afwerking. Gelimiteerde oplage: 6 Beschikbaar in verschillende afmetingen.

BurnING the earth van Inge Prins van Wijngaarden Met water mengbare olie en acrylverf op golfkarton. Ingelijst. Uniek Afmetingen: 40 x 60 cm.

ShinING on the beach van Inge Prins van Wijngaarden Met water mengbare olie en acrylverf op golfkarton. Ingelijst. Uniek Afmetingen: 40 x 60 cm.

Fringe 002 van Sophie Reneman Schilderij van acryl op gescheurd canvas en gelijmd op dibond. Uniek Afmetingen: 130 x 100 cm.

Fringe 005 van Sophie Reneman Schilderij van acryl op gescheurd canvas en gelijmd op dibond. Uniek Afmetingen: 100 x 80 cm.

Jin Jang barok van Jan Joop Ruisch Beeld van optisch glas. Uniek Afmetingen: 26 x 12 cm.

Lotus Gold van Jan Joop Ruisch Beeld van optisch glas. Uniek Afmetingen: 23 x 23 cm.

Zendaya van Bianca Ruizendaal Schilderij van acryl en houtskool op linnen. Uniek Afmetingen: 90 x 90 cm.

Isobel van Bianca Ruizendaal Schilderij van acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 100 x 113 cm.

Watch colourful van Lieske Stieger-Brouwers Collage schilderij van papier en acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 70 x 70 cm. Tango by Wim Stei s Bronze sculpture Sizes: 60 x 60 x 25 cm Series

White looking van Lieske Stieger-Brouwers Collage schilderij van papier, acryl en epoxy op canvas. Uniek Afmetingen: 70 x 70 cm.

29 van Tonny Strik Schilderij van acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 100 x 100 cm. 29 rik Seamstress by Anatoly Shumkin Painting made of oil on canvas Sizes: 90 x 130 cm Unique

24 van Tonny Srik Schilderij van acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 100 x 100 cm.

Flower veil van Irene Verdoorn Digitale kunst geprint op 4 mm dibond en plexiglas. Gelimiteerde oplage: 15 Afmetingen: 100 x 60 cm.

Flowery lace van Irene Verdoorn Digitale kunst geprint op 4 mm dibond en plexiglas. Gelimiteerde oplage: 15 Afmetingen: 80 x 40 cm.

Hello darkness van Albert Voges Schilderij van acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 150 x 100 cm.

Coulrophobic van Albert Voges Schilderij van acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 150 x 50 cm.

System van Jolanda Wassenaar Schilderij van acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 100 x 120 cm.

Shadow I van Jolanda Wassenaar Schilderij van acryl op canvas. Uniek Afmetingen: 80 x 100 cm.

Cow with flowers van Antoon van Wijk Beeld van gegoten glas bewerkt met goudverf. Uniek Afmetingen: 47 x 22 x 15 cm.

Dancing birds van Antoon van Wijk Beelden van mixed media. Per set van twee. Uniek Afmetingen per stuk: 40 x 28 x 25 cm.

Limits to growth van Joke Zaal Wandobject van zink. Uniek Afmetingen: 65 x 65 x 21 cm.

Dress van Joke Zaal Beeld van zink. Uniek Afmetingen: 175 x 95 x 55 cm.

Nostalgia I & II van Aida Zadeh Schilderijen van acryl, olie en expoxy op canvas. Per set. Uniek Afmetingen per stuk: 50 x 50 x 4 cm.

Summerfrost van Aida Zadeh Schilderij van acryl en olie op canvas. Uniek Afmetingen: 100 x 160 x 4 cm.

UITNODIGING Bezoek onze expositie van hedendaagse kunst & designobjecten Galerie Voorstraat 1 4116 BC Buren (Gld) “parel van de Betuwe” Open: Do & vr: 10 – 17 Za & zo: 12 – 17 Op afspraak dutchluxurydesign.com 0683 707 830 info@dutchluxurydesign.com

www.dutchluxurydesign.com

1 Publizr

Index

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. 24
 25. 25
 26. 26
 27. 27
 28. 28
 29. 29
 30. 30
 31. 31
 32. 32
 33. 33
 34. 34
 35. 35
 36. 36
 37. 37
 38. 38
 39. 39
 40. 40
 41. 41
 42. 42
 43. 43
 44. 44
 45. 45
 46. 46
 47. 47
 48. 48
 49. 49
 50. 50
 51. 51
 52. 52
 53. 53
 54. 54
 55. 55
 56. 56
 57. 57
 58. 58
 59. 59
 60. 60
 61. 61
 62. 62
 63. 63
 64. 64
 65. 65
 66. 66
 67. 67
 68. 68
 69. 69
 70. 70
 71. 71
 72. 72
 73. 73
 74. 74
 75. 75
 76. 76
 77. 77
 78. 78
 79. 79
 80. 80
 81. 81
 82. 82
 83. 83
 84. 84
 85. 85
 86. 86
 87. 87
 88. 88
 89. 89
 90. 90
 91. 91
 92. 92
 93. 93
 94. 94
 95. 95
 96. 96
 97. 97
 98. 98
 99. 99
 100. 100
 101. 101
 102. 102
 103. 103
 104. 104
 105. 105
 106. 106
 107. 107
 108. 108
 109. 109
 110. 110
 111. 111
 112. 112
 113. 113
 114. 114
 115. 115
 116. 116
 117. 117
 118. 118
 119. 119
 120. 120
 121. 121
 122. 122
 123. 123
 124. 124
 125. 125
 126. 126
 127. 127
 128. 128
Home


You need flash player to view this online publication