0

DUTCH LUXURY DESIGN GALLERIES KUNSTCATALOGUS - Jubileumeditie 2023

Kunstcatalogus | 2 DUTCH LUXURY DESIGN 10 JAAR Dutch Luxury Design Een internationaal kunst agentschap De afgelopen jaren hebben wij onze rol als kunstagentschap verder ontwikkeld. Het is onze missie om kunstenaars te ondersteunen met hun marketing en met het creëren van kansen voor het verkopen van hun kunst op de internationale markt. Met trots presenteren wij je deze jubileumeditie van onze kunstcatalogus. Galerie en online kunstplatform Naast onze galerie in het schitterende Buren (parel van de Betuwe) investeren wij in de infrastructuur van ons online kunstplatform, waarmee wij een positie hebben in de huidige dynamiek van de platformeconomie. Onze activiteiten zijn gericht op verkoop, advisering en bemiddeling van kunst en kunstcollecties. Op ons online kunstplatform is een permanente presentatie van kunstenaars en hun kunstobjecten, gekoppeld aan een webshop. In onze galerie in Buren hebben we driemaandelijks wisselende groepsexposities. Achtergrond Dutch Luxury Design is in 2013 opgericht door Ruud van der Splinter, geïnspireerd door een project voor business ontwikkeling voor designverlichting. Wat begon als een passie om verschillende Nederlandse kunstenaars persoonlijk te begeleiden op de internationale kunstmarkt, is uitgegroeid tot een professioneel kunstagentschap. Naast Nederlandse kunstenaars vertegenwoordigen we ook kunstenaars uit andere landen. Dutch Luxury Design wordt ondersteund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kunstcatalogus | 3 "Kunst kan ons doen beseffen wat onuitsprekelijk is." Johann Wolfgang von Goethe www.dutchluxurydesign.com

Kunstcatalogus | 4 INHOUD DUTCH LUXURY DESIGN GALLERIES Dutch Luxury Design 10 jaar Citaat Inhoud Colofon Dutch Luxury Design en de kunstmarkt Dienstverlening aan kunstenaars Presentaties kunstobjecten Index kunstcatalogus Felis Design Oranjestad Buren Visscher Classique Uitnodiging bezoek galerie Dutch Luxury Design 2 3 4 5 6 7 8 140 141 142 144 145

Kunstcatalogus | 5 COLOFON HOOFDREDACTIE Margreet van der Gaag VORMGEVING EN ONTWIKKELING Ruud van der Splinter PUBLICATIES & PERS info@dutchluxurydesign.com GALERIE- EN BEZOEKADRES Voorstraat 1 4116 BC Buren (Gld) ONLINE KUNSTPLATFORM & WEBSHOP www.dutchluxurydesign.com DRUK PrintPro Leerdam COVER De cover van deze editie is ontworpen door Karin Hovius, Nederlandse kunstenares. Een selectie van Karin´s kunst maakt deel uit van onze portfolio Digitale Kunst. Meer over Karin -> © ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN Op deze catalogus rust copyright die toebehoort aan Dutch Luxury Design. Niets uit deze catalogus mag worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid middels drukwerk, fotokopie, printwerk anders dan bedoeld voor huiselijk gebruik. Voor elke uitzondering hierop dient u te beschikken over voorafgaande schriftelijke toestemming van Dutch Luxury Design. De kunstcatalogus van Dutch Luxury Design is een uitgave van Dutch Luxury Design. De prijs van een los exemplaar bedraagt € 9,95 inclusief b.t.w.

Kunstcatalogus | 6 DUTCH LUXURY DESIGN EN DE KUNSTMARKT Onze samenleving is veranderd en zakelijke innovatie vindt ook in de kunstmarkt plaats. In toenemende mate krijgt de vraaggestuurde economie de overhand op de aanbodgestuurde economie. De drijvende kracht hierachter is verandering van koopmotieven en koopgedrag. In het oude aanbod gebaseerde model ging het vooral om het comparatief kostenvoordeel; de prijs was het wapen tegen concurrentie. Tegenwoordig gaat het vooral om de keuze waar iets gekocht wordt, waarbij maatschappelijke betrokkenheid, keuze gemak en betrouwbaarheid een belangrijke bijdrage hebben in de motivering van klanten. Creëren van kansen Ten eerste gaat het om het creëren van kansen voor het verkopen van kunst in de huidige overvolle en internationale markt. Dit is een activiteit dat steeds meer marketing eist. Eén van de redenen hiervoor is dat potentiële kopers zich eerst oriënteren op internet en daarbij in toenemende mate kijken op platformen die bekendheid en vertrouwen genieten en waar een grotere keus wordt gepresenteerd. Dit maakt het voor individuele kunstenaars, die zelf hun marketing willen doen, steeds tijdrovender en duurder om hun kunstobjecten bij het juiste publiek onder de aandacht te brengen. Bovendien zien we dan meestal een minder effectieve vorm van marketing die is gebaseerd op het verouderd aanbod model. Margreet van der Gaag, Managing Director, margreet@dutchluxurydesign.com, 0031 (0)683 707 830 De drijvende kracht achter ons online kunstplatform met webshop is tweezijdig. Enerzijds gericht op het genereren van schaalvoordelen, keuze mogelijkheden en betrouwbaarheid aan de vraagzijde; de klantzijde, anderzijds op functionaliteit en netwerkeffecten van het platform en vindbaarheid in de markt. Zowel kunstenaars als kunstliefhebbers en verzamelaars kunnen hiervan profiteren. Ontdek het plezier van online kunst kopen en check onze webshop ->

Kunstcatalogus | 7 DIENSTVERLENING AAN KUNSTENAARS 5 stappenplan voor kunstenaars Kunstenaars krijgen bij deelname aan ons online kunstplatform een groot internationaal marktbereik en de ruimte voor marketing van zichzelf en om hun kunstobjecten te presenteren en te verkopen. De kunstenaars krijgen hiervoor een eigen profielpagina met mogelijkheid voor contact informatie en gekoppelde presentatie van zijn/haar kunstobjecten met een directe koppeling met de webshop en betaalsysteem. Daarbij hebben zij de mogelijkheid om hun kunstobjecten direct uit eigen atelier te verkopen. Door deelname maken zij dan deel uit van een professionele portfolio en kunnen zij hun aandacht focussen op hun eigen werk. Stap 1 Meld je aan Aanmelden kan via een aanmeldformulier op onze website. Stap 2 Selectie Tijdens een persoonlijk overleg maken we verder kennis en selecteren we in overleg een eerste selectie van jouw kunstobjecten. Stap 3 Jouw profiel Op basis van ons persoonlijk overleg en jouw curriculum vitae stellen wij je profiel op. Stap 4 Marketing We ontvangen goede foto's van de geselecteerde werken die we in ons online kunstplatform plaatsen en beginnen met marketing in onze professionele netwerken en op Social Media Stap 5 Verkopen Klanten kopen rechtstreeks van jou. Verkoop-, verzend- en verzekeringskosten worden altijd door ons gedekt. Voor meer informatie en aanmelden. Check de qr-code ->

Kunstcatalogus | 8 FORCE IN RED van Elles BB Schilderij van acryl op linnen. Uniek. Afmetingen: 120 x 120 x 4 cm.

Kunstcatalogus | 9 HIDDEN PLACE van Elles BB Schilderij van acryl op linnen. Uniek. Afmetingen: 120 x 120 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 10 BROWN EYES van Maartje van Berkel Schilderij van acryl, kralen, leer en epoxy in een bruine baklijst. Uniek. Afmetingen: 100 x 100 x 4 cm.

Kunstcatalogus | 11 GOLDEN GIRL van Maartje van Berkel Schilderij van acryl, herfstbladeren, leer en epoxy in een goudkleurige baklijst. Uniek. Afmetingen: 60 x 80 x 4 cm.

Kunstcatalogus | 12 CHAMBER WHISP van EA Bodin Schilderij van acryl, mixed media en pastels op canvas. Halfglanzend afgelakt. Uniek. Afmetingen: 120 x 120 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 13 ENJOY YOURSELF van EA Bodin Schilderij van acryl, mixed media en pastels op canvas. Halfglanzend afgelakt. Uniek. Afmetingen: 80 x 100 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 14 L´Altière van René Beaumont Beeld van brons met blauw/groen patin. Uniek Sizes: 65 x 31 x 10 cm. LOBSTERS van Bas Bongers Schilderij van lak op canvas. Uniek. Afmetingen: 90 x 70 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 15 COMPOSITION WITH RED AND YELLOW van Bas Bongers Schilderij van lak op canvas. Uniek. Afmetingen: 80 x 60 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 16 WALKING IN SEPTEMBER 2 van Geke uit de Bosch Schilderij mixed media op doek. Uniek. Afmetingen: 100 x 100 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 17 NEW DAY van Geke uit de Bosch Schilderij mixed media op doek. Uniek. Afmetingen: 120 x 120 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 18 DANCING GIRL van Leo den Breejen Schilderij acryl op linnen. Uniek. Afmetingen: 100 x 70 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 19 CARNAVAL van Leo den Breejen Schilderij acryl op linnen. Uniek. Afmetingen: 100 x 80 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 20 BLACK SWAN van Daniella Bronzi Schilderij olie op linnen. Uniek. Afmetingen: 100 x 100 x 3 cm.

Kunstcatalogus | 21 THE SKY IS THE LIMIT van Daniella Bronzi Schilderij olie op linnen. Uniek. Afmetingen: 120 x 100 x 3 cm.

Kunstcatalogus | 22 PLANET NIGHTSKY van Ferdi de Bruijn Lichtobject van leisteen met een in relief geprinte originele foto. Uniek. Afmetingen: 91 x 91 cm.

Kunstcatalogus | 23 FARAO van Ferdi de Bruijn Lichtobject van handbeschilderd composiet. Uniek. Afmetingen: 170 x 26 x 6 cm.

Kunstcatalogus | 24 FRAGILE van Ellen Bruining van Ommen Beeld van roze albast en ijzer op eiken sokkel. Uniek. Afmetingen: 125 x 55 x 15 cm.

Kunstcatalogus | 25 RECEIVING van Ellen Bruining van Ommen Beeld van albast op een ring van staal op een douglas houten sokkel. Uniek. Afmetingen: 105 x 80 x 45 cm.

Kunstcatalogus | 26 EARLY MORNING IN GREECE van Lenie van den Bulk Schilderij van olie op linnen. Uniek. Afmetingen: 80 x 90 cm.

Kunstcatalogus | 27 EARLY SUMMER MORNING van Lenie van den Bulk Schilderij van olie op linnen. Uniek. Afmetingen: 120 x 100 cm.

Kunstcatalogus | 28 EI, EI, JE BENT VAN “MEI” van Hermien Buytendijk Beeld van keramiek. Uniek. Ei, ei je bent van “mei” by Hermien Buytendijk Beeld van keramiek. Uniek A Afmetingen: 22 x 32 x 23 cm. fmetingen: 22 x 32 x 3 cm.

Kunstcatalogus | 29 ROMANCE OP DISTANCE van Hermien Buytendijk Beeld van keramiek. Uniek. Afmetingen: 43 x 40 cm.

Kunstcatalogus | 30 A 2021 58 van Martin Copier Schilderij olieverf op doek. Uniek. Afmetingen: 40 x 40 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 31 C 2022 3 van Martin Copier Schilderij olieverf op doek. Uniek. Afmetingen: 40 x 40 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 32 I’M OLD AND NEW COMBINED van Dick van Dijk Schilderij olie op canvas. Uniek. Afmetingen: 30 x 50 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 33 WAIT van Dick van Dijk Schilderij olie op canvas. Uniek. Afmetingen: 40 x 50 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 34 LA PRIMAVERA NR. 2C van Pierre van Dijk Schilderij acryl op linnen, inclusief witte baklijst. Uniek. Afmetingen: 60 x 50 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 35 HOW DEEP IS YOUR LOVE van Pierre van Dijk Schilderij acryl op linnen, inclusief witte baklijst. Uniek. Afmetingen: 80 x 80 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 36 Pierre van Dijk vertelt over zijn kunst, wie hij is en wat hem drijft. “HET STUDEREN EN WERKEN IS BEGONNEN OM NOOIT MEER TE EINDIGEN” Op 4-jarige leeftijd wist Pierre dat hij in alle rust wilde gaan tekenen en schilderen. Op zijn tiende kreeg hij zijn eerste 'echte' olieverf set met palet en canvas. In 1954 vertrok het gezin “van Dijk” naar Den Haag en daar studeerde Pierre “Monumentale schilderkunst” van 1967 t/m 1972 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en haalde aansluitend zijn MO akte, zodat hij les kon gaan geven. In de periode van 1968 t/m 1974 studeerde hij tevens aan de vrije Academie Den-Haag. We hebben enkele vragen aan Pierre gesteld. Hieronder geeft hij hier antwoord op. Waarom ben je kunstenaar? Bij mij was het verlangen op een kunstenaarsbestaan al duidelijk toen ik +/- 5 jaar oud was zo vertelde mijn vader. Sinds 1980 ben ik ingeschreven als kunstenaar bij het RKD - Nederlands Instituut voor Kunsthistorische Documentatie. Ik ben als Art docent werkzaam geweest aan de Lock Haven University USA. De laatste 20 jaar woonde en werkte ik met veel plezier in het zuiden van Frankrijk. Vanaf 2019 is mijn atelier gevestigd in mijn geboorteplaats Den Bosch. Mijn werk bevindt zich in internationale privé collecties en Musea. Wat is jouw materiaal, hoe werk je en welke resultaten streef je na? Synesthesie in de Kunst; poëtisch vertaald "verbinden van de zintuigen", is een artistiek geliefde ‘mentale aandoening’. Het manifesteert zich in elke synesthesie anders, maar duidt over het algemeen op een ongebruikelijke activering van meerdere zintuigen als reactie op stimuli, zoals het waarnemen van kleuren en vormen bij muziek. Het doel van mijn werk is niet om de werkelijkheid te reproduceren, maar om een eigen werkelijkheid met dezelfde intensiteit te creëren met olieverf en acryl verftechnieken.

Kunstcatalogus | 37 Crispr - Synesthesie – Berlioz, Symphony Fantastique) Synesthesie - Ave Maria, J.S. Bach Waar ben je nu mee bezig, artistiek en ook sociaaleconomisch, en hoe ontwikkelt dit zich naar jouw verwachting de komende periode? In de 21e eeuw, zal de kunst, met zijn noodzakelijke vrijheden, een eeuwigdurende beweging in zowel verbeelding als verlangen zijn. Kunst is tenslotte het enige dat zowel continu beweegt, als stil luistert naar de ziel, die verlangt naar een vreedzame en liefdevolle orde. Ik ben bezig met het kunstproject “Fragile Freedom.” Dit betreft een oproep voor constructieve communicatie over kunst en samenleving. Positieve visies en verhalen over de toekomst zijn zeldzaam, maar dit is precies wat we nodig hebben om polarisatie en een gevoel van hopeloosheid achter ons te laten en een proactieve benadering te omarmen. zoals abstract expressionisme vrijheid symboliseert. Meer van Pierre van Dijk ->

Kunstcatalogus | 38 TEARS van Johan van Dreven Digitaal ontwerp. HQ print, verlijmd op 4 mm dibond met epoxy finish. Met ophangsysteem. Gelimiteerde oplage: 5. Afmetingen: 80 x 80 x 4 cm.

Kunstcatalogus | 39 LOST van Johan van Dreven Fine Art Print in 12 kleuren op hoogwaardig folie, op 4 mm dibond. Afgewerkt met semimatte beschermlaag. Met ophangsysteem. Gelimiteerde oplage: 5 Afmetingen: 100 x 80 x 4 cm.

Kunstcatalogus | 40 BLUE LIGHT van Paulus Geeve Schilderij olie op linnen. Uniek. Afmetingen: 100 x 150 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 41 WERVELWIND van Paulus Geeve Schilderij olie op doek. Uniek. Afmetingen: 50 x 60 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 42 Paulus Geeve vertelt over zijn kunst, wie hij is en wat hem drijft. “KLEINE DINGEN BLIJKEN LATER JUIST GROTE HERINNERINGEN TE ZIJN GEWORDEN” Paulus: "Ik ben mijn carrière 50 jaar geleden begonnen in Nederland, maar heb 28 jaar in de tropen gewoond en gewerkt. Ik heb daar mijn eigen oerwoud gepland, terwijl ik etsen en tekeningen maakte voor boekillustraties. Totdat een lawine mijn atelier verwoestte. Ik ben toen gestart met de ontwikkeling van mijn schilderen. Verscheidene jaren heb ik gesproken over kunst en geschiedenis voor tv- en radioprogramma’s die in meerdere landen uitgezonden werden en publiceerde ik in kranten en tijdschriften. We hebben enkele vragen aan Paulus gesteld. Hieronder geeft hij hier antwoord op Waarom ben je kunstenaar? Ik ben uiteindelijk een beeldend kunstenaar om het weergeven van sfeer en emotie mogelijk te maken. Iedereen maakt prachtige en diepe momenten mee in het leven, dat is eigen aan onze werkelijke rijkdom; de cultuur, de taal. Voor mij is het fijn om wat van die ontwikkelingen uit te beelden in rustgevende voorstellingen. Er staan doorgaans mensen afgebeeld op mijn werk: niet zozeer als portretten, maar als illustraties om een emotie over te brengen aan de kijker. Mijn werk is daardoor niet alleen zuiver decoratief, maar ook wel een persoonlijke beleving. Geregeld schilder ik er luchten bij, of de maan, de sterren. Dat buitengevoel is voor mij belangrijk. Als kind was ik enorm onder de indruk van het wonderlijke licht in de boekillustraties bij Jules Vernes en de kopergravures van Gustave Doré. Juist die verwondering blijft voor mij een belangrijk terugkerend motief. Venus and the moon

Kunstcatalogus | 43 Wat is jouw materiaal, hoe werk je en welke resultaten streef je na? Ik werk nu met olieverf. Ik maak gedurende mijn schilderwerk veel correcties, omdat ik niet vanuit een vastgesteld ontwerp uitga. Het is voor mij belangrijk om actief te veranderen als dat nodig is. Er staan soms wel meerdere onderschilderingen over elkaar heen. Ik heb jarenlang etsen gemaakt en omdat het maken van correcties in etsplaten een hele klus is deed ik dat zo min mogelijk. Gedeeltelijk geeft olieverf mij nu juist de vrijheid om, terwijl ik aan het werk ben, van koers te veranderen. Jaren geleden maakte ik vaak gemaskerde mensen in zwart-wit. In de tropen, waar ik 28 jaar heb gewoond, heb ik geleerd dat meer los te laten. De aanleiding om met kleuren te gaan werken was doordat een lawine mijn grafische werkplaats verwoestte. Indiaanse- en oerwoud invloeden maakten mijn werk Freedom of movement vrijer, kleuriger, en vooral opener. Venezuela heeft me de vrijheid gegeven om dat uit te drukken, en Nederland heeft me de techniek meegegeven. Ik probeer nu preciezere vormen en kleuren sferen te scheppen binnenin mijn magisch realisme. Het vertellen van een verhaal binnen een beeld. Het beleven van een anders misschien wel onzichtbare emotie. Waar ben je nu mee bezig, artistiek en ook sociaaleconomisch, en hoe ontwikkelt dit zich naar jouw verwachting de komende periode? De waardering voor kunstvormen is door alle eeuwen heen vele malen veranderd. Begrip komt soms niet zomaar vanzelf. Iedereen kan in vervoering raken of juist helemaal niet, maar dat heeft een maatschappelijke functie. Kunst kijken of kunst beleven zijn twee verschillende zaken. De kijker kan groeien, zich eraan optrekken of juist leren een andere kant op te kijken. Kunst stimuleert steeds de hersenen. Kunstbeoefening en geestdrift zijn als beroep wel een manier van leven. Als kijker kan het een verrijking zijn te leren kijken en te beleven. Massamedia hebben zich veel van die innerlijke cultuur toegeëigend, waardoor kunst onderbelicht wordt in zijn maatschappelijke en culturele functie. Mijn bescheiden rol in deze ontwikkeling is het aanwakkeren van verwondering. Het bijdragen aan het leren erkennen van verbazing en daardoor van verrijking. Meer over Paulus Geeve ->

Kunstcatalogus | 44 POSSESSED BY A GYPSY SOUL van Dominique Graff Schilderij mixed media, olieverf en bladgoud. Op 3D canvas. Uniek. Afmetingen: 50 x 50 x 4 cm.

Kunstcatalogus | 45 SWEET SURRENDER van Dominique Graff Schilderij mixed media, olieverf en bladgoud. Op 3D canvas. Uniek. Afmetingen: 50 x 50 x 4 cm.

Kunstcatalogus | 46 ARTEMIS van Noëlle van der Hagen Wanddecoratie gemaakt van organza op satijn. Uniek. Afmetingen: 90 x 30 x 14 cm.

Kunstcatalogus | 47 CHIA van Noëlle van der Hagen Lichtsculptuur gemaakt van staal, lood, organza, LED en notenhout. Uniek. Afmetingen: 50 x 25 x 20 cm.

Kunstcatalogus | 48 JASMINE van Monique Harmsen Schilderij mixed media op linnen. Uniek. Afmetingen: 100 x 100 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 49 NOOR van Monique Harmsen Schilderij mixed media op linnen. Uniek. Afmetingen: 60 x 80 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 50 EXPLORE THE UNKNOWN NR. 43 van Jennifer Hartsinck Foto afdruk onder mat acrylglas met achterwand van 3 mm aluminium Dibond. Gelimiteerde oplage: 8. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Kunstcatalogus | 51 EXPLORE THE UNKNOWN NR. 35 van Jennifer Hartsinck Foto afdruk onder mat acrylglas met achterwand van 3 mm aluminium Dibond. Gelimiteerde oplage: 8. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Kunstcatalogus | 52 WAVE III van Hanneke Hoksbergen Schilderij van acryl, mixed media en inkten. Uniek. Afmetingen: 50 x 70 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 53 IN LOVE I van Hanneke Hoksbergen Schilderij van acryl, mixed media en inkten op papier. Ingelijst. Uniek. Afmetingen: 45 x 55 cm.

Kunstcatalogus | 54 COMMUNICATION van Karin Hovius Digital art geprint op 4 mm dibond met soft finish. Gelimiteerde oplage: 8, met de hand gesigneerd. Afmetingen: 60 x 90 cm.

Kunstcatalogus | 55 TRANSPARANT van Karin Hovius Digital art geprint op 4 mm dibond met soft finish. Gelimiteerde oplage: 8, met de hand gesigneerd. Afmetingen: 57 x 67 cm.

Kunstcatalogus | 56 MODERN MOSLIMA van Ann Hermans Beeld van brons. Gelimiteerde oplage: 3. Afmetingen: 40 x 15 x 10 cm.

Kunstcatalogus | 57 MY LADY van Ann Hermans Keramiek beeld met goudbruine afwerking. Uniek. Afmetingen: 65 x 18 x 18 cm.

Kunstcatalogus | 58 RED SAND van Joke de Jager Originele foto geprint op Fuji Crystal DP II gesealed met duurzame elastische silicone onder 2mm dik glanzend acrylglas van galerie kwaliteit. Achterzijde Dibond aluminum. Gelimiteerde oplage: 10. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Kunstcatalogus | 59 LAGUNA COLORADO van Joke de Jager Originele foto geprint op Fuji Crystal DP II gesealed met duurzame elastische silicone onder 2mm dik glanzend acrylglas van galerie kwaliteit. Achterzijde Dibond aluminum. Gelimiteerde oplage: 10. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Kunstcatalogus | 60 EXPLORING van Nicolet Jager Foto afdruk onder mat acrylglas op 3mm aluminium dibond. Gelimiteerde oplage: 8. Beschikbaar in verschillende afmetingen.

Kunstcatalogus | 61 GRAVITY van Nicolet Jager Foto afdruk onder mat acrylglas op 3mm aluminium dibond. Gelimiteerde oplage: 8. Beschikbaar in verschillende afmetingen.

Kunstcatalogus | 62 MANTA RAY van Lenka Jarosova Beeld van glas. Uniek. Afmetingen: 22 x 17 x 17 cm.

Kunstcatalogus | 63 VENUS van Lenka Jarosova Beeld van glas en brons. Uniek. Afmetingen: 50 x 15 x 8 cm.

Kunstcatalogus | 64 GOOGLE EARTH LOST WORLD van Ali Kleinhuis Schilderij van mixed media op canvas. Uniek. Afmetingen: 100 x 80 x 4 cm.

Kunstcatalogus | 65 ROUND WE GO VII van Ali Kleinhuis Rond schilderij gemaakt van materie en mixed media. Uniek. Afmetingen: 60 x 60 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 66 WHAT IS ON HER MIND van Ermien Koster Schilderij acryl op linnen, met aluminium frame. Uniek. Afmetingen: 140 x 100 x 4,5 cm.

Kunstcatalogus | 67 STUCK UP van Ermien Koster Schilderij acryl op linnen, met aluminium frame. Uniek. Afmetingen: 150 x 110 x 4,5 cm.

Kunstcatalogus | 68 SALTO AMORE van Conny Lahnstein Paper Art op aquarel papier, acrylverf in een zwarte aluminium lijst. Uniek. Afmetingen: 50 x 50 cm.

Kunstcatalogus | 69 SUNRISE van Conny Lahnstein Paper Art op aquarel papier, acrylverf in een zwarte aluminium lijst. Uniek. Afmetingen: 50 x 50 cm.

Kunstcatalogus | 70 CHANNELS van Diana Large Schilderij acryl op doek. Uniek. Afmetingen: 50 x 50 x2 cm.

Kunstcatalogus | 71 SPRING GAME van Diana Large Schilderij acryl op doek. Uniek. Afmetingen: 80 x 80 x2 cm.

Kunstcatalogus | 72 MARIGOLD van Margot van Leeuwen Wanddecoratie gemaakt van vilt. Dit vilt is gemaakt van wol van de Bergschaap, Wensleydale, Masham, Gotland en moerbeizijde. Uniek. Afmetingen: 192 x 61 cm.

Kunstcatalogus | 73 SCHOONEBEKER van Margot van Leeuwen Wanddecoratie gemaakt van vilt. Dit vilt is gemaakt van wol uit de Schoonebeker en Bergschaap met moerbeizijde. Uniek. Afmetingen: 85 x 110 cm.

Kunstcatalogus | 74 SPIRIT OF THE BULL van Kevin van Leuven Lasergravure op koperkleurig (koperpoeder) gelakt zwarte mdf plaatjes 300x300x10 mm, Afgewerkt met matte vernis en verlijmd op tableau uit zwart gelakte multiplex. Uniek. Afmetingen: 122 x 83 x 5,5 cm.

Kunstcatalogus | 75 THE EYES OF A STRANGER van Kevin van Leuven Lasergravure op koperkleurig (koperpoeder) gelakt zwarte mdf plaatjes 300x300x10 mm, Afgewerkt met matte vernis en verlijmd op tableau uit zwart gelakte multiplex. Uniek. Afmetingen: 122 x 83 x 5,5 cm.

Kunstcatalogus | 76 POPPY I van Swanica Ligtenberg Keramieke vaas. Uniek. Afmetingen: 46 x 17 x 17 cm.

Kunstcatalogus | 77 FLOWER OF LIFE van Swanica Ligtenberg Schaal in Kamakura Red. Uniek. Afmetingen: 39 x 39 x 9 cm.

Kunstcatalogus | 78 ELOISE I van Wil Lof EYES OF A STRANGER van Kevin van leuven Lasergravure op koperkleurig (ko erpoeder) gelakt zwarte mdf plaatjes 300x300x10 mm, fgewerkt met matte vernis en verlijmd op tableau uit zwart gelakte multiplex. Uniek Afmetingen: 122 x 83 x 5,5 cm. Schilderij acryl en mixed media op linnen. Uniek. Afmetingen: 60 x 80 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 79 A VENUE 1 van Wil Lof Schilderij acryl en mixed media op linnen. Uniek. Afmetingen: 180 x 80 x 4 cm.

Kunstcatalogus | 80 DIMENSIONS OF NATURE II van Mark van Maanen Schilderij olie op paneel. Uniek. Afmetingen: 60 x 60 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 81 DIMENSIONS OF HEAVEN van Mark van Maanen Schilderij olie op paneel. Uniek. Afmetingen: 60 x 60 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 82 UP TO THE TOP van Carmen Milhous Schilderij acryl op canvas. Uniek. Afmetingen: 50 x 50 x 3 cm.

Kunstcatalogus | 83 THE GOOD TIMES van Carmen Milhous Schilderij acryl op canvas. Uniek. Afmetingen: 120 x 120 x 3,5 cm.

Kunstcatalogus | 84 STEEL 85 “NO TITLE” van Carl Möller Beeld van gelast staal en gelakt in 1 kleur. Uniek. Afmetingen: 45 x 45 x 45 cm.

Kunstcatalogus | 85 STEEL 93 “NO TITLE” van Carl Möller Wandsculptuur van 2 mm gelast staal met zwarte pasta-afwerking. Uniek. Afmetingen: 25 x 25 x 5 cm.

Kunstcatalogus | 86 EN FRANCE 2 van Tanja Nijssen Schilderij acryl op canvas. Uniek. Afmetingen: 80 x 60 x 2,5 cm.

Kunstcatalogus | 87 EN FRANCE 5 van Tanja Nijssen Schilderij acryl op canvas, hoogglans afgelakt. Uniek. Afmetingen: 50 x 50 x 4 cm.

Kunstcatalogus | 88 PURIFICATION VII van Lieve Ophalvens Schilderij acryl op doek. Uniek. Afmetingen: 55 x 70 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 89 PURIFICATION XVII van Lieve Ophalvens Schilderij acryl op doek. Uniek. Afmetingen: 66 x 93 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 90 DON’T TRUST THE MESSENGER van Alfred Ophof Schilderij acryl op canvas. Uniek. Afmetingen: 120 x 100 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 91 PREPARING EGGS van Alfred Ophof Schilderij van olie op canvas. Uniek. Afmetingen: 100 x 120 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 92 Marjolein Petersen vertelt over haar kunst, wie zij is en wat haar drijft. “KLEUREN EN VORMEN BRENGEN MIJ IN CONTACT MET DE BRON VAN MIJN LEVENSKRACHT DIE IN MIJN LEVEN VAAK OP DE PROEF IS GESTELD.” Schilderen is in mijn leven gekomen na het plotselinge overlijden van mijn man. Ik was toen 41, opgeleid als antropoloog en wonend en werkend in Portugal. Eenmaal terug in Nederland, kwam ik bij de verwerking hiervan in aanraking met creatieve therapie. Daar werd een bron aangeboord die mijn roeping zou blijken te zijn. Dít is waarin ik me kan uiten en ontwikkelen. Al het andere wat ik heb gedaan was achteraf een omtrekkende beweging. Ik begon met aquarel en gouache. Toen ik in aanraking kwam met acryl bleek dat het meest geschikte medium voor mij te zijn. Het werkt snel en is overschilderbaar, hetgeen fijn is aangezien ik vanuit mijn gevoel schilder en dus niet van te voren een plan heb dat ik ga uitvoeren. Wat er op het doek verschijnt wordt bepaald door het moment. Mijn streven is zo vrij mogelijk te zijn. Dat wil zeggen dat ik het rationele denken zo veel mogelijk ter zijde wil laten. Alleen als het werk al in een gevorderd stadium is denk ik na over veranderingen of toevoegingen die het geheel in evenwicht brengen en tegelijkertijd de vrijheid volledig tot zijn recht laten komen. Als ik te veel nadenk wordt het werk star en is de vrijheid weg. Ik denk dat de maatschappij in deze tijd van polarisatie behoefte heeft aan vrijheid in de zin dat we vanuit vertrouwen de wereld tegemoet treden waarin we de ander in zijn waarde kunnen laten. Daarvoor is een vrije geest nodig. Een geest die zich niet vastgeketend heeft in een dogma maar de gebeurtenissen met een open blik op zich af kan laten komen en er daardoor vanuit wijsheid op kan reageren. Hetzelfde geldt voor mijn schilderpraktijk. Ik wil schilderen vanuit deze vrije bron waar de levenskracht zijn oorsprong vindt en niet vanuit een vastgelegde beeldtaal. Rode vaas met bloemen

Kunstcatalogus | 93 Kunst kan de verstarring verbeelden maar kan ons ook in contact brengen met onze oerkracht. Daar waar we vrij, sterk en liefdevol zijn en zonder angst de uitdagingen van het leven aan kunnen. Daarnaast denk ik dat via de vrijheid die de kunst ons laat ervaren we beter in staat zijn op nieuwe oplossingen te komen voor maatschappelijke problemen, technische vraagstukken, oplossingen voor het omkeren van de schade die we tot nu toe aan het milieu hebben toegebracht en nog veel meer. De online wereld geeft een oneindig veel groter verspreidingsgebied voor de kunst dan de fysieke wereld. Dat is een grote vooruitgang. Voor mijn werkwijze maakt het echter geen verschil. Ik uit mij het best met verf op doek. Vaas met bloemen Abstract Meer van Marjolein Petersen ->

Kunstcatalogus | 94 ABSTRACT 7 van Marjolein Petersen Schilderij acryl op doek. Uniek. Afmetingen: 150 x 95 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 95 Z.T. van Marjolein Petersen Schilderij acryl op doek. Uniek. Afmetingen: 155 x 105 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 96 SNOWDROPS WITH GLASS van Lianne van der Plaat Schilderij olie op paneel, ingelijst. Uniek. Afmetingen: 46 x 58 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 97 Mathilde Maal2 van Rineke de Jong Schilderij van acryl op linnen. Uniek Afmetingen: 60 x 110 cm. BLUE HYDRANGEA va olie op paneel, ingelijst. Uniek. n: 24 x 29 x 4 cm. Lianne van der Plaat

Kunstcatalogus | 98 KUBOTOPIA NR 40 van Elly Richaerts Schilderij acrylverf op linnen, met aluminium frame. Uniek. Afmetingen: 90 x 130 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 99 KUBOTOPIA NR 1 van Elly Richaerts Schilderij acrylverf op linnen, met aluminium frame. Uniek. Afmetingen: 100 x 120 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 100 Elly Richaerts vertelt over haar kunst, wie zij is en wat haar drijft. ELLY RICHAERTS CONSTRUCTIVIST SCHILDER VAN HET IMAGINAIRE KUBUTOPIA Met het gedachtegoed van Mondriaan en van Doesburg in haar bagage begon Elly Richaerts een schilderkunstige zoektocht naar de meest basale constructivistische mogelijkheden die af te leiden zijn van de strakke lijnen en hoekige vlakken in Mondriaans werk. Het toepassen van de “Stijlboodschap” in haar schilderijen is voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie geworden ondanks de beperkingen van de basale geometrie en primair kleurgebruik. Wat het kleurpalet betreft is ze de theorie van “de Stijl” een beetje ontrouw geworden Door niet enkel de primaire kleuren te gebruiken maar ook de hiervan afgeleide tinten. ”Dit geeft me meer mogelijkheden om mijn constructivistische beeldtaal in vorm en kleur te componeren”, aldus Elly. Elly vertelt: "Schilderen is altijd al mijn passie geweest. Mijn vroegere werk bestaat uit onderwerpen over andere culturen dan de Westerse. Het was een verwerking van de indrukken, opgedaan tijdens mijn zwerftochten over de globe. Bijvoorbeeld over de voorouderverering van de Dogon stam uit Mali of de totempalen van de Inuits en Japanse kimono’s. Geschilderd in een half realistische stijl. Maar eigenlijk was ik op zoek naar een andere stijl. Ik wist alleen niet wat en hoe. Tot er, zomaar op een dag, een grote omwenteling kwam, te weeg gebracht door een artikel dat ik las over schilderes Marlow Moss, en het constructivisme. Kubotopia nr. 31

Kunstcatalogus | 101 Als leerling van Mondriaan, hebben ze elkaar ongetwijfeld geïnspireerd in de ontwikkeling naar abstractie. Een week later; Plaats: Den Haag, gemeente museum, dat prachtige gebouw van Berlage. Na de omzwervingen over de afdelingen stond ik plots als aan de grond genageld, oog in oog met het abstracte schilderij van MONDRIAAN, “Boogie, Woogie". Ik kreeg een schok: ”Dit is waar ik naar op zoek ben” flitste het door me heen. En ik stond me daar af te vragen, starend naar het schilderij, waarom ik in het verleden zijn werk zo veroordeeld had en er het etiket: "Kan iedereen” op geplakt had. Ik had hem nooit begrepen! Het was kennelijk nooit eerder in mij opkomen om me eens te verdiepen in dàt wat ik veroordeelde. Op dat moment werd mijn nieuwe, abstracte, geometrische beeldtaal geboren. Kubotopia nr. 7 Mijn inspiratiebron blijkt onuitputtelijk te zijn. En de bron voor mijn Kubutopia werk is nog lang niet opgedroogd. Zoekt de toeschouwer misschien naar een verborgen betekenis in de schilderijen? Die zit er wel in verborgen want in het beginproces, het ontwerp, begin ik meestal met een onderwerp in mijn gedachte uit de wereld om me heen. Meestal stedelijke, moderne bebouwing. Naarmate de tekening vordert krijgt de compositie, de constructie van vormen, de overhand en verdwijnt het onderwerp naar de achtergrond. Kubutopia is niet verweven met mijn gevoelens. Maar wel gemaakt met hart en ziel, met vallen en opstaan, vertwijfeld zijn en doorgaan, in heel veel geconcentreerde uren, alleen, in de stilte van het atelier, met de penselen als metgezel.” Meer van Elly Richaerts ->

Kunstcatalogus | 102 FREEDOM van Simone Roodselaar Schilderij acryl op linnen met aluminium frame. Uniek. Afmetingen: 150 x 150 x 3 cm.

Kunstcatalogus | 103 LETTING GO van Simone Roodselaar Schilderij acryl op linnen met aluminium frame. Uniek. Afmetingen: 160 x 190 x 3 cm.

Kunstcatalogus | 104 ROAM van Marcel Rus Schilderij van textiel en acryl op houten paneel, met stalen baklijst. Uniek. Afmetingen: 100 x 100 x 2,5 cm.

Kunstcatalogus | 105 YELLOW van Marcel Rus Schilderij van textiel en acryl op houten paneel. Uniek. Afmetingen: 70 x 81 x 2,5 cm.

Kunstcatalogus | 106 CUBE MULTI van Jan Joop Ruisch Object van optisch glas. Uniek. Afmetingen: 15 x 15 x 15 cm. Shea I van Wil Lof Schilderij van acryl en mixed media op linnen. Uniek n: 80 x 100 cm.

Kunstcatalogus | 107 JING JANG BAROK van Jan Joop Ruisch Object van optisch glas. Uniek. Afmetingen: 26 x 12 x 8 cm. Swan lake by Vladimir Ezhakov Painting oil on canvas Sizes: 110 x 85 cm Unique

Kunstcatalogus | 108 BLACK AND WHITE LANDSCAPE van Andrea Salas Originele foto geprint op Hahnemühle Photo Rag en ingelijst. Gelimiteerde oplage: 10. Afmetingen: 62,7 x 47,7 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 109 SURREAL LANDSCAPE van Andrea Salas Originele foto geprint op Hahnemühle Photo Rag en ingelijst. Gelimiteerde oplage: 10. Afmetingen: 62,7 x 47,7 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 110 IJDELTUIT van Marja Schaefers Handgemaakt keramiek beeld. Uniek. Afmetingen: 25 x 18 x 28 cm.

Kunstcatalogus | 111 MOEFIE van Marja Schaefers Handgemaakt keramiek beeld. Uniek. Afmetingen: 25 x 18 x 28 cm.

Kunstcatalogus | 112 READY TO SHINE van Bernadette Sterk Schilderij acryl op merk Artel professioneel linnen op aluminium frame. Uniek. Afmetingen: 140 x 100 x 3 cm.

Kunstcatalogus | 113 I AM THAT I AM van Bernadette Sterk Schilderij acryl op merk Artel professioneel linnen op aluminium frame. Uniek. Afmetingen: 100 x 90 x 3 cm.

Kunstcatalogus | 114 PERIODIC TABLE van Wiegen den Uyl Schilderij van acryl op canvas. Uniek. Afmetingen: 100 x 90 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 115 NON LOCALITY van Wiegen den Uyl Schilderij van acryl op canvas. Uniek. Afmetingen: 90 x 100 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 116 BLUE RACING VEHICLE van Margarita van der Velden Beeld van aardewerk. Uniek. Afmetingen: 24 x 27 x 20 cm.

Kunstcatalogus | 117 ON HIS ROYAL THRONE van Margarita van der Velden Beeld van aardewerk. Uniek. Afmetingen: 40 x 25 x 25 cm.

Kunstcatalogus | 118 PERCEVOIR PLUS EN TOUCHANT van Axel Veenendaal Schilderij van zink, olieverf en potlood op paneel. Uniek. Afmetingen: 81 x 81 x 5 cm.

Kunstcatalogus | 119 PUPPET II van Axel Veenendaal Schilderij olie op paneel, ingelijst. Uniek. Afmetingen: 49 x 44 x 4 cm.

Kunstcatalogus | 120 LINE AND POINT van Annie Verhoeven Object gemaakt van vervlochten papierdraad, staal, rubber en perspex. Wordt geleverd inclusief een MDF sokkel en transparante kap van acryl. Uniek. Afmetingen: 191 x 26 x 26 cm.

Kunstcatalogus | 121 ZEN LIGHT van Annie Verhoeven Lichtobject gemaakt van vervlochten papiergaren, koper lasdraad en epoxy. Uniek. Afmetingen: 160 x 80 x 80 cm.

Kunstcatalogus | 122 OBJECT ZT II van Tirza Verrips Object gemaakt van zwart gespoten MDF en helder acrylaat. Uniek. Afmetingen: 21 x 8 x 30 cm.

Kunstcatalogus | 123 BELOW THE SURFACE VIII van Tirza Verrips Wandobject van MDF, trespa en zuurvrijkarton. Uniek. Afmetingen: 100 x 100 x 4 cm.

Kunstcatalogus | 124 THE POWER OF 3 van Marco Versloot Schilderij mixed media op canvas. Uniek. Afmetingen: 80 x 80 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 125 BRICK BY BRICK van Marco Versloot Schilderij mixed media op canvas. Uniek. Afmetingen: 100 x 140 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 126 COCOON van Peter Vial Object van glasmozaïek en acrylverf met uitwisselbare standaard. Uniek. Afmetingen: 35 x 16 x 47 cm.

Kunstcatalogus | 127 COLORFUL WORLD I van Peter Vial Tegeltableau. Uniek. Afmetingen: 110 x 110 x 3 cm.

Kunstcatalogus | 128 ANGLE#02 van Ton Voortman Beeld van brons met eikenhout. Uniek. Afmetingen: 28 x 33 x 31 cm.

Kunstcatalogus | 129 SANDWICH#06 van Ton Voortman Beeld van steen met eikenhout. Uniek. Afmetingen: 25 x 22 x 20 cm.

Kunstcatalogus | 130 BETWEEN HEAVEN AND EARTH I van Heidi Wallheimer Schilderij mixed media op canvas. Uniek. Afmetingen: 140 x 160 x 3 cm.

Kunstcatalogus | 131 BETWEEN HEAVEN AND EARTH III van Heidi Wallheimer Schilderij mixed media op canvas. Uniek. Afmetingen: 100 x 60 x 3 cm.

Kunstcatalogus | 132 NORTH SEA 82 van Wim van de Wege Schilderij olie op canvas, ingelijst in zwart/zilveren zwevende lijst. Uniek. Afmetingen: 80 x 60 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 133 NORTH SEA 60 van Wim van de Wege Schilderij olie op canvas, ingelijst in zwart/zilveren zwevende lijst. Uniek. Afmetingen: 100 x 70 x 2 cm.

Kunstcatalogus | 134 LITTLE UNICORN van Antoon van Wijk Handgegoten glasobject. Uniek. Afmetingen: 19 x 10 x 7 cm.

Kunstcatalogus | 135 HIPPO van Antoon van Wijk Handgegoten glasobject. Uniek. Afmetingen: 30 x 25 x 20 cm.

Kunstcatalogus | 136 VLIELAND IN DE OCHTEND van Geek Zwetsloot Print van originele foto op 4 mm dibond. Gelimiteerde oplage: 9. Beschikbaar in verschillende afmetingen.

Kunstcatalogus | 137 CUBA CIENFUEGOS B van Geek Zwetsloot Print van originele foto op 4 mm dibond. Gelimiteerde oplage: 9. Beschikbaar in verschillende afmetingen.

Kunstcatalogus | 138 Geek Zwetsloot vertelt over zijn kunst, wie hij is en wat hem drijft. “Een speciaal beeld creëren, dat is toch wel het mooiste wat er is.” Geek Zwetsloot (1954) heeft altijd straatfoto’s gemaakt, naast zijn werk in opdracht. Het liefst fotografeert hij alledaagse situaties, omdat we daarin zien hoe we onze omgeving en daarmee onszelf vormgeven. Juist op plekken waar ogenschijnlijk niets gebeurt, is van alles aan de hand. “In mijn kunstfotografie maak ik compromisloze keuzes, pure vrijheid zonder invloeden van buitenaf. Ik wilde van jongs af aan een strikt persoonlijk oeuvre opbouwen mijn eigen taal ontwikkelen. Niet gestoord door bestaande opvattingen en conventies.” Als ik moet zeggen wat mij typeert, dan is het dat ik altijd op zoek ben. Onderzoek en nieuwsgierigheid definiëren mij als persoon en als fotograaf. Als kind vond ik het al leuk om een hoekje te kijken, altijd benieuwd naar de ander, onzichtbaar zijn, observeren. Achter een camera kan dat. Ik ben vanaf mijn 20ste fotograaf. De mens staat altijd centraal, zowel in mijn werk in opdracht als in mijn autonome werk. Altijd mensen, geënsceneerd met modellen, of portretten van echte mensen: Kunstenaars, wetenschappers, CEO's, politici. Interessante figuren die iets te vertellen hebben. In mijn straatfotografie gaat het maar om één ding. Zo neutraal mogelijk beeld laten zien met zo weinig mogelijk input van mezelf. Het enige plan is de plek waar ik begin. Geïnspireerd door Walker Evans, die de grote depressie in Amerika fotografeerde, Ed van der Elsken, beroemde Nederlandse documentaire fotograaf, Cartier Bresson, de Franse fotograaf die van straatbeelden prachtige composities wist te maken en de Japanner Nobuyoshi Araki met zijn heel persoonlijke straatfotografie en veel anderen die het leven wilden laten zien zoals het was, zonder opsmuk. Ik fotografeer altijd met een flinke groothoeklens en zo dicht mogelijk bij de mensen. Ik maak de foto’s heel snel en intuïtief, want op het moment dat je iets ziet ben je al bijna te laat. Een kus, een uitwisseling van een blik, het is al voorbij voordat je er erg in hebt. Het gaat mij erom de energie van de mensen en de omgeving te transformeren naar beeld. Deze manier van werken levert boeiende beelden op, die naarmate ze ouder worden steeds meer zeggingskracht krijgen.

Kunstcatalogus | 139 Door de beelden van een stad of land in een compositie te plaatsen versterken ze elkaar en leveren een uniek tijdsbeeld op. Het snelle straatwerk ontstaat intuïtief. De composities die ik maak vinden hun oorsprong in een idee of voorstelling. Zoeken naar engagement, een spannende compositie, creëren van mooi licht in kleur of zwart wit, zeggingskracht, schoonheid. Soms is het een serie, zoals mijn foto's van Horses After The Race en Butterfly's And Water. Een andere keer is het een studiofoto van een Forbidden Kiss. Groot voorbeeld voor mij in dit genre is Irving Penn een zeer veelzijdige portret-, mode- en stilleven fotograaf, die zowel in de studio als op locatie een meester was en een tijdloos genre creëerde. In mijn opdracht- en portret fotografie gaat het altijd over concepten die je moet vormgeven. Dat doe ik met enorm veel plezier. Het gaat dan niet over mijzelf, maar over de samenwerking met andere creatieven, dat levert altijd goeie ideeën en mooie resultaten op. Horses after the race Cuba composition Meer van Geek Zwetsloot | Butterfly´s and water Forbidden kisses

Kunstcatalogus | 140 INDEX KUNSTCATALOGUS DUTCH LUXURY DESIGN GALLERIES Deze catalogus bevat een selectie van kunst uit onze portfolio. Selectie jubileumeditie 2023 bevat werk van: Elles BB René Beaumont Maartje van Berkel Ea Bodin Bas Bongers Geke uit de Bosch Leo den Breejen Daniella Bronzi Ferdi de Bruijn Ellen Bruining van Ommen Lenie van den Bulk Hermien Buytendijk Martin Copier Dick van Dijk Pierre van Dijk Johan van Dreven Paulus Geeve Dominique Graff Noëlle van der Hagen Monique Harmsen Jennifer Hartsinck Hanneke Hoksbergen Karin Hovius Ann Hermans Nicolet Jager Joke de Jager Lenka Jarosova Ali Kleinhuis Ermien Koster Conny Lahnstein Diana Large Margot van Leeuwen Kevin van Leuven Swanica Ligtenberg Wil Lof Mark van Maanen Carmen Milhous Tanja Nijssen Lieve Ophalvens Alfred Ophof Marjolein Petersen Lianne van der Plaat Elly Richaerts Simone Roodselaar Marcel Rus Jan Joop Ruisch Andrea Salas Marja Schaefers Bernadette Sterk Wiegen den Uyl Margarita van der Velden Axel Veenendaal Annie Verhoeven Tirza Verrips Marco Versloot Peter Vial Ton Voortman Heidi Wallheimer Wim van de Wege Antoon van Wijk Geek Zwetsloot

Kunstcatalogus | 142 ORANJESTAD BUREN - DE PAREL VAN DE BETUWE; HET ALLERMOOISTE CANVAS VOOR EXPOSITIE VAN KUNST & DESIGNOBJECTEN Het was in de zomer van 2020 dat het pittoreske Buren de harten veroverden van de ondernemers van Dutch Luxury Design. Deze “Parel van de Betuwe” met z’n rijke historie en authentieke atmosfeer fungeert alweer twee jaar als het allermooiste canvas voor het permanent exposeren van kunst & designobjecten. Lees hier Flyer Marketing (gesleept).pdf waarom een bezoek aan de galerie van Dutch Luxury Design én aan Buren de moeite waard is. Koninklijk onthaal De galerie is gesitueerd op de 1e en 2e etage van ’t Koopmanshuys aan de Voorstraat nr. 1, naast het Museum Buren & Oranje, waar de geschiedenis van Buren en de verbintenis met ons Koningshuis in het monumentale Raadhuis tot leven komt. Bekijk de kinderkleertjes van Wilhelmina, de schoenen van Juliana en de kunstzinnige voorwerpen van Beatrix. Bewonder 600 jaar kostuumgeschiedenis met als topstuk het officierstenue Koninklijke Marine, waarin koning Willem-Alexander is gehuwd! Schuin tegenover de galerie staat de Sint Lambertus kerk met z’n markante toren, waar Willem van Oranje op 8 juli 1551 zijn eerste vrouw Anna van Buren trouwde, met daarvoor een in brons vereeuwigd familietafereel: Anna van Egmont-Buren en haar kinderen Filips Willem (Prins van Oranje, Graaf van Nassau en Graaf van Buren) en Maria, die afscheid nemen van Willem de Zwijger. Historische landmarks Buren is nog voor een belangrijk deel voorzien van stadswallen en -muren. Het leent zich dan ook goed voor een kleine wandeling, waarbij je hier en daar wordt verrast door de nodige historische ‘landmarks’. Loop vanuit de galerie in Westelijke richting naar de Culemborgsepoort; een simpele poort met rondboogdoorgang die ook wel de Huizerpoort wordt genoemd. Als je voor de poort linksaf slaat, loop je de Synagoge tegemoet, hetgeen tegenwoordig fungeert als cultureel centrum.

Kunstcatalogus | 143 Terug richting de poort en verder in Noordelijke richting, kan de molen – de Prins van Oranje – je niet ontgaan. Met deze volledig gerestaureerde, maalvaardige walmolen wordt nog altijd graan gemalen. De Prins van Oranje en het bijbehorende winkeltje is op de reguliere openingstijden te bezoeken. Wanneer je het wandelpad volgt, kom je vanzelf bij het door Maria van Nassau gefundeerde Weeshuis, dat nu ook als trouwlocatie dienst doet en verbonden is aan het Marechausseemuseum, wat even verderop staat. Dutch Luxury Design galerie Terug naar de galerie van Dutch Luxury Design en ontdek de verschillende categorieën: schilderijen, design objecten, beelden, mixed media, fotografie en digitale kunst. Overige geneugten En als je dan genoten hebt van de kunst & designobjecten in de galerie, strijk je neer bij een van de vele horecagelegenheden voor de nodige culinaire geneugten! Van ambachtelijk schepijs bij IJsloket De Burgemeester tot lokale lekkernijen bij Hotel De Prins of een zes gangen grote smaakbeleving bij restaurant Lagrange; er is voor ieder wat wils. Ook overnachten kan op verschillende manieren. Boek een compleet vakantiehuis naast de galerie, een intieme B&B elders in- of rondom het stadje of ga lekker kamperen tussen de fruitbomen. Tot slot is er in de nabije omgeving van Buren ook nog van alles te bezoeken. Ontdek het oldtimer museum VISSCHER CLASSIQUE in Buren en het Wijndomein in het naastgelegen plaatsje Erichem, waar je Nederlandse wijnen kunt proeven of kunt picknicken in de wijngaard. Of neem een duik in de geschiedenis aan de hand van een tochtje langs forten en bunkers, sluizen en kanalen, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en combineer dat dan met Het Verdronken Bos of de uiterwaarden.

Kunstcatalogus | 145 UITNODIGING Bezoek onze expositie van hedendaagse kunst & designobjecten Galerie Voorstraat 1 4116 BC Buren (Gld) “parel van de Betuwe” Open: Check de website voor actuele openingstijden dutchluxurydesign.com 0683 707 830 info@dutchluxurydesign.com

www.dutchluxurydesign.com

1 Publizr

Index

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. 24
 25. 25
 26. 26
 27. 27
 28. 28
 29. 29
 30. 30
 31. 31
 32. 32
 33. 33
 34. 34
 35. 35
 36. 36
 37. 37
 38. 38
 39. 39
 40. 40
 41. 41
 42. 42
 43. 43
 44. 44
 45. 45
 46. 46
 47. 47
 48. 48
 49. 49
 50. 50
 51. 51
 52. 52
 53. 53
 54. 54
 55. 55
 56. 56
 57. 57
 58. 58
 59. 59
 60. 60
 61. 61
 62. 62
 63. 63
 64. 64
 65. 65
 66. 66
 67. 67
 68. 68
 69. 69
 70. 70
 71. 71
 72. 72
 73. 73
 74. 74
 75. 75
 76. 76
 77. 77
 78. 78
 79. 79
 80. 80
 81. 81
 82. 82
 83. 83
 84. 84
 85. 85
 86. 86
 87. 87
 88. 88
 89. 89
 90. 90
 91. 91
 92. 92
 93. 93
 94. 94
 95. 95
 96. 96
 97. 97
 98. 98
 99. 99
 100. 100
 101. 101
 102. 102
 103. 103
 104. 104
 105. 105
 106. 106
 107. 107
 108. 108
 109. 109
 110. 110
 111. 111
 112. 112
 113. 113
 114. 114
 115. 115
 116. 116
 117. 117
 118. 118
 119. 119
 120. 120
 121. 121
 122. 122
 123. 123
 124. 124
 125. 125
 126. 126
 127. 127
 128. 128
 129. 129
 130. 130
 131. 131
 132. 132
 133. 133
 134. 134
 135. 135
 136. 136
 137. 137
 138. 138
 139. 139
 140. 140
 141. 141
 142. 142
 143. 143
 144. 144
 145. 145
 146. 146
Home


You need flash player to view this online publication