28

Kerst Recept Chef-kok Rob Heijlands Hertenrugfilet | rode kool | rode bieten jus | pastinaak | kweeperen waar je werkte was je ‘winkel’. Maar in De Leyhoeve werk ik in de directe woonomgeving van bewoners. Dat zorgt voor een hele andere dynamiek. Ik ervaar het als een grotere verantwoordelijkheid. Mijn werk voelt dichtbij en persoonlijk, elk detail doet ertoe. Dat geeft me veel voldoening.” Met de seizoenen mee De Leyhoeve hult zich in feestelijke sferen de komende feestdagen. Neem een kijkje op de winterkaart met lekkere wildgerechten, helemaal passend bij het seizoen. Er is vast iets voor u en uw gezelschap bij. Profiteer ook van de actie ‘Feestelijk December bij De Leyhoeve’ en betaal géén zaalhuur indien u gebruik maakt van een ruimte voor bijvoorbeeld een diner of eindejaars-event. Wanneer u gebruik maakt van deze actie trakteert De Leyhoeve uw gasten bovendien op een gratis welkomstcocktail. Ook na de wintermaanden blijft het genieten in De Leyhoeve: bijvoorbeeld in de voorjaarszon op één van de ruime terrassen aan de voor- of achterzijde van het pand. Vanaf het terras aan de achterzijde heeft u een uniek uitzicht op het Leijpark! De Leyhoeve is een plek waar alle generaties elkaar ontmoeten. Een plek waar gezellig samenzijn en genieten onder één dak centraal staan - voor jong en oud. Om de puntjes helemaal op de ‘i’ te zetten: bezoekers van bewoners en de horeca kunnen gratis gebruik maken van de ruime parkeergelegenheid voor de deur. Vergeet alleen niet het kaartje te scannen bij de balie, voordat u tevreden weer huiswaarts keert. Graag tot ziens in Woonlandschap de Leyhoeve! Vlees en saus: • Bestrooi de hazenrug met zout en peper • Braad rondom aan in boter • Doe in een ovenschaal en gaar verder in de oven (150 graden) tot een kerntemperatuur van 53 graden • Haal het vlees uit de oven en dek af met aluminiumfolie en laat 10 a 15 min rusten • Besmeer de hert met wat jus en wentel door de fijngehakte amandelen • Trancheer de hert in plakken van 1 cm en verdeel over de borden Rode biet jus: • Reduceer de rode bietensap tot de helft • Voeg de kalfsjus (demi glace) toe en reduceer verder tot een sausdikte Pastinaak puree: • Schil de pastinaken met een dunschiller • Snij de pastinaak in gelijke stukken en kook in ruim kokend water met zout • Giet de pastinaak af als deze gaar is en pureer (blende) dit met room tot een smeuïge puree • Breng op smaak met zout en peper Spruitjes: • Halveer de spruitjes en kook in gezout water • Als de spruiten gaar zijn (na 5 min), afgieten en terug in het pannetje met een klontje boter, zout, peper en nootmuskaat Anijs paddenstoelen: • Verwarm een bakpannetje, smelt de boter en bak de Anijs paddenstoelen • Breng op smaak met zout en peper • Voeg wat gesnipperde ui toe en bak kort mee • Eventueel fijne bieslook als laatste over de paddenstoelen Rode bieten: • Snij de bieten in plakken van 2 cm • Steek met behulp van een steker, rondjes uit de rode biet • Verwarm a la minute kort in de oven • De afsnijdsels kunnen door de sapcentrifuge voor de bietensap Ingrediënten: Vlees en saus 600 gr hazenrugfilet boter om te bakken zout en peper 200 ml kalfsjus 80 ml rode bieten sap Groenten 200 gram spruitjes 200 gram rode kool 100 gram kweeperen compote 150 gram anijs paddenstoelen 2 gekookte rode bieten Gesnipperd sjalotje 28 Puree 250 gram pastinaak 100 gram room Diverse 50 gr amandelen (geroosterd) Smakelijk eten!

29 Publizr Home


You need flash player to view this online publication